Mi történik ha segédmotorommal, ami nagytestű, városban nem 45 el, hanem 60 al megyek? Ugyanis, kb annyival KELL menni, vagy lenyomnak az útról.
Van amikor még a 60-is kevés.
Én is megyek 60-al simán, sőt 70-el is mentem már városban.
Az a baj, hogy ezt a szabályt (ami amúgy azóta nem 45, hanem 40) az 50es években hozták, és ezt azóta csak tetézték. nekem is segédmotorom van, soha életemben nem tartottam be a 45km/h-t, teljesen igaz amit írsz, kb öngyilkosság lenne.
Szóval van az a szabály, hogy 40 a limit, viszont van arra is szabály, hogy nem tarthatod fel a forgalmat, a kettő üti egymást és ezt a rendőrök is tudják. tudják, hogy ez egy baromság. Szerintem bőven elég, ha a büntethetőségi határ vagyis 62 alatt maradunk. Nincs az a rendőr, aki megbüntetne, mert smkp-al, nem 40el mész hanem 55-60al.
Üdv!
Nyugodtan menyj vele amennyit bír a motor. Traffipax, ahogy írták már, nem tud bemérni, max ha kiszáll és megállít, olyankor tud megbüntetni, de a rendőrök is tudják, hogy a segédmotorok se 40 el mennek, hanem felveszik a közlekedési tempót. Ezért nem fognak megbünteti ha gyorsabban mész, meg csak ugy nem mondhatja, hogy te gyorsan mentél, csak felvétel alapján. Enyém is megy az Aprilia factory 70 körül és néha ez is kevés már.
Szeretnék eloszlatni egy tévhitet. A traffipax beméri a motort, kerékpárt, gyalogost, egyszóval mindent ami mozog és rá lehet irányítani a lézert. Tehát be tudnak mérni vele, azonban mivel nincs rendszámod kktv bírságot nem tudsz kapni, maximum ha utána közvetlen megállítanak, és mutatják a felvételt, akkor számíthatsz helyszíni bírságra (én még nem hallottam ilyenről), de törvényileg így kell eljárni. Menj gyorsan ha azt a tábla, és az út állapota lehetővé teszi, azonban 30-40-es táblánál nem hiszem, hogy csutkán kellene húzni a kávédarálót. Mert ha ilyenkor megállít a rendőr - nem a sebességért - fogsz kapni egy bírságot valami más szabálytalanságért (hidd el talál, aki felkészült).
A sebességkorlát Smkp-ra 40km/h városon belül és kívül is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!