Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől szorulhat a jobb első...

Mitől szorulhat a jobb első kerék?

Figyelt kérdés

Az autónak menet közben furcsa búgó hangja van. Felemeltem és a jobb első kerék megforgatásakor köszörülő hangot adott és szorult is egy kicsit, de csak egy bizonyos ponton. Ha azon túlforgattam akkor simán forog.

Előre is köszi a válaszokat.

2011. márc. 22. 19:27
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha búgó hangja van, akkor mondjuk csapágy.

De attól nem igazán szorul. Azt inkább fékszorulás okán teszi..

Feltételeztem, hogy a féltengelyek és a váltó rendben van.

2011. márc. 22. 19:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Tuti nem a fék mert mentem vele 50 km-t előtte mielőtt szétszedtem és nem volt felmelegedve a féktárcsa úgyhogy az tuti nem fogja be.
2011. márc. 22. 19:42
 3/7 anonim ***** válasza:
porvédő lemez nem ér bele a tárcsába?
2011. márc. 22. 19:51
 4/7 anonim ***** válasza:
A bugás tényleg jöhet a csapágytól is, és lehet annyira gajra vágott szerencsétlen, hogy fogja a kereket.
2011. márc. 22. 19:52
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem azt állítom, hogy befogott a fék, inkább a vizsgálat módját és eredményét vonom kétségbe, mert mire szétszeded, lehűl.

Hogyan nézem én? Megyek vele, mint mondod, kiforditott kerekekkel megállok, rögtön kiszállok, benyúlok a féktárcsákhoz, megtapintom őket. Mind a kettőt, mert a megálláskor még a jó is melegszik, de a kettő közötti hőmérséklet különbség a lényeg. És a két oldali "mérés" között max. 5 másodperc a különbség, már ha az első után nem kell borogatni...

2011. márc. 22. 20:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Szét kell szedni kár találgatni igy látatlanba hogy mi lehet az a hang.Kerék le,megvizsgálni a tárcsát és a féket.Féket le tárcsát le,és igy tovább ha nem tudod szétszedni vidd szerelőhöz.
2011. márc. 22. 22:45
 7/7 anonim ***** válasza:
ja nekem néha kő szokott menni a fék és a tárcsa közé.nagyon kemény csikorgó hangot ad.
2011. márc. 22. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!