Hogyan vizsgáztassam le a kocsit ha nagyon rohad?
Motorikusan kitűnő állapotban van, de alul küszöbök, sárhányók szétkoorrodálódtak. Szerelő szerint majdnem az árát kéne rákölteni.
Régen megcsinálták a műszakit okosba, haveri alapon, kisebb kaszni hibákkal. szerinte már mincs ilyen.
És szerintetek? mert szerintem egy ilyen korrupt országban kell lennie. vagy a korrupció is már kiváltság?

Kisebb karosszériahibákkal még ma is meg lehet oldani, ha az ember tudja, hogyan kell őket eltüntetni vagy hol nem veszik észre. De a küszöb rohadása már nem ez a kategória, az már teherviselő elem, ami nem játék. Nem kizárt, hogy lenne hely, ahol át tudja verni az autót, csak már nem akarja a nevét adni hozzá. Ha egy teljesen széthullott autót tol a vizsgasorra, azzal a saját jó hírét is kockára teszi. De ha nem tetszik a hozzáállása, lehet keríteni mást, ma ebben az országban mindent el lehet intézni. Ez sem lehet akadály.
Félreértés ne essék, én nem támogatom az ötletet. Ha egy autón már látható a rohadás és nyilvánvalóan elérte a teherviselő elemeket, akkor az bizony nem alkalmas a közúti közlekedésre. Tudom, egyébként a motorja jó, nincs pénz másikra, kell minden nap, mert munkaeszköz... Ismerem a sztorit, én is hallottam már számtalanszor. Legfeljebb egy héten belül le kellene vizsgáztatni, mert vinni kell a gyereket iskolába, nagymamát kivizsgálásra, menni kell dolgozni, de a tulaj soha nem akar rá költeni, mert "annyi költség van ezzel az autóval, lehúzás az egész". Az a baj, hogy legtöbbjük a kötelező szervizekre is ezt mondta, sőt, mikor bejött egy kipufogóhegesztésre és szóltam, hogy alig tudok beállni a műhelybe, úgy kóvályog az első futómű, akkor is csak legyintett: nincs neki pénze arra, hogy beállíttassa... Rengetegszer láttam már ezt olyanoktól, akik azt hitték, az autót csak meg kell venni és tankolni kell bele. Úgyhogy a magyarázatokat hagyjuk, mindennel találkoztam már.
Viszont a műszaki állapot tényleg nem játék. Én elhiszem, hogy el lehet intézni még azt is, ha már látod magad alatt az aszfaltot menet közben, de a műszaki vizsga nem csak azért van, hogy ne unatkozzanak a vizsgabiztosok. Van annak más oka is...

Sehogy. Örülnél, ha esetleg szétesne alattad kanyarodás közben pl?
Előző válaszolónak teljesen igaza van. Ha meg sóher vagy rá, keress egy zsigulit, ami egyben van, és van rá műszaki

Na ácsi bácsi !!
Nekem meg az csípi a szememet, hogy minden nap bejárok dolgozni busszal, amit a cég nem fizet;
mialatt egyes emberek meg munka nélkül vagy fekete munkával furikáznak az utakon. És (már) nem ladával !!!

nem tudom hogy a kérdező utolsó válasza hogy jön ide.......
Annyi a lényeg hogy a küszöb az egy teherviselő elem, minden kanyarnál majdnem az terhelődik a legjobban. Ha már nagyon rohad előbb utóbb az lesz a vége hogy egy élesebb kanyar után megcsavarodik az egész karosszéria (nehézkes lesz becsukni az ajtót) és akkor már az irányítással is gondok lesznek. Arról nem is beszélve ha te avval balesetezel, az úgy fog kettétörni mint egy fogpiszkáló. Ha még a sárvédő vagy ilyesmik rohadnának az még elmegy, de egy teherviselő elem az nem játék.

Az autón nem szabad spórolni. Drága játékszer, aminek az állapotán életek múlhatnak.
Vajon mennyien élnének még, ha nem nyári gumival mennének a havas utakon? ( Ilyenkor sírnak a hozzátartozók, hogy de hiszen fékezett, meg olyan ügyes sofőr volt.)
Egyébiránt a gumi ára egy összegben nagy, de a jó minőségűvel nagyon sokáig el tudsz menni, rengeteg hosszú év repül el, míg újra cserélned kell.
Az emberek nagyon barbár dolgokat tudnak butaságból is elkövetni: volt, aki étolajat!!!! öntött a fékfolyadék helyére.
Az autót a lehető legjobb állapotban kell tartani, és naponta ellenőrizni, különben a legrosszabbkor hagy cserben, és nem csak téged, de a másik autó utasait, a saját családodat és utasaid is életveszélybe sodrod, ha nincs jól karban tartva.
Egy szétrohadó kocsit ki kell vonni a forgalomból, mert nem alakalmas a biztonságos közlekedésre.
a feketén dolgozók meg egy külön dolog. Jó állapotú kocsival furikázva a közlekedésbiztonság ezen részének eleget tesznek,
a másik kérdés viszont, hogy nem járulnak hozzá a közteher viseléshez, így gyengítik a gazdaságot, nos kényszerű vagy nem kényszerű, de minősíthetetlen.
Az állam abból tud adni, amit beszed.
Ezt mind tudom. Tudom mit kéne tennem csak most nincs rá pénzem. És nem sóherságból !! És ha az a szerelő fér bele aki fusiba csinálja, akkor ez van. Ha minden szabályt betartanék még ennyire se futná. És nem sóherságból !!
Én az étolajjal jártam a régi kadettomba felesbe tankoltam. Egy időben sokan csinálták ezt mikor olcsóbb volt az étolaj mint a benzin (vagy dízel?) nem emlékszem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!