Milyen büntetésre kell számítani ilyen esetben? Bővebben lent.
meg ha megvan neki B.katra akkor smkp-ra is meg van:D
de szerintem pénz bírság is lenne belőle ha elkapják:/
Nem csak robogóra van meg neki, vagy én nemtudom, hogy működik ez, nekem nincs jogsim. Azt tudom, hogy van neki egy robogója és azt vezetheti, de hogy milyen jogsi van arra meg hogy az még mire jó azt én nemtudom. Azért fontos ez, hogy elveszik e az +autós jogsiját", mert nagyon sokat vezet, heti több 100km-t, és nyilván ha ilyen következményekkel jár, akkor biztos, hogy nem fog nagymotorra ülni. Van erről valami hivatalos dolog, ahol meglehet nézni?
És köszönöm az eddigi válaszokat!
Ha "B" kategóriás jogsija van, vezethet vele segédmotoros kerékpár. Ha azonban nagymotorral kapják el, az már probléma. Ez engedély nélküli vezetés szabálysértésnek számít. Büntetése pénzbírság, járművezetéstől eltiltás lehet. A járművezetéstől eltiltás vonatkozhat csak bizonyos kategóriára vagy a közúti járművezetéstől eltiltásra. Ez utóbbi azt jelenti. hogy elveszik a jogsiját. A büntetés mértéke nem az intézkedő rendőrtől függ, hanem a szabálysértési előadó dönt róla.
Nem hiszem, hogy érdemes kockáztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!