Kipufogó dobba ha sima üveggyapotot teszek az is jó lesz? Vagy csak az erre a célra használt gyapotot teheteK?
Figyelt kérdés
2011. márc. 14. 22:25
1/9 anonim válasza:
Egyszerű üveggyapottal is jó lesz, az is ugyanúgy ég ki, mint a gyaníthatóan méregdrága, kipufogóba tervezett gyapot - tényleg, létezik egyáltalán ilyen?
2/9 anonim válasza:
A kipufogóban kőzetgyapot van, nem üveggyapot.
3/9 anonim válasza:
Lehet... Mikor én utoljára tömtem kipufogót, még üveggyapot volt benne (meg az azt megelőző jó néhány évben is).
4/9 anonim válasza:
Hát nem tudom mióta használják a kőzetgyapotot de manapság a gyári kipukba az van az tuti.
5/9 anonim válasza:
bocsi egy nem hozza értő!mért kell bele gyapot? mi változik tőle?
6/9 anonim válasza:
Az abszorpciós kipufogódobok nem olyanok, mint a legtöbb helyen megszokott lamellás dobok. Itt nem az tompít, hogy a kipufogógáznak mindenféle kanyargós csatornákon kell átgyömöszölnie magát, hanem az egész egy nyílegyenes cső, amin akadálytalanul juthat át a kipufogógáz. A tompításról egy perforált (lyukas falú) csődarab gondoskodik, ami köré üveggyapotot (vagy úgy látszik, kőzetgyapotot) kell tenni. A hangok itt nyelődnek el. A hatása "csak" annyi, hogy ez tompítja a kipufogás hangját...
7/9 A kérdező kommentje:
Ez növelheti a motor teljesitményét?
2011. márc. 15. 19:57
8/9 anonim válasza:
Igen, kis mértékben növelheti. Vagyis ha hagyományos, lamellás (talán reflexiósnak hívják) hangtompítók voltak a motoron és ezt megfelelő méretezésű abszorpciós dobokra cseréled, akkor kis mértékben növekszik a teljesítmény. Ezzel az egy módosítással önmagában kb. 4-5%-ot lehet hozni, de azt is csak akkor, ha a keverékképzést és a gyújtást megfelelően beállítod, ugyanis ekkor a kipufogógázok gyorsabban húznak kifelé és lehet, hogy az égésfolyamat eltolódik a kipufogó felé, akkor meg nem lesz nagyobb a teljesítmény.
9/9 anonim válasza:
Mi nap szét szedtem a dobot, megnéztem milyen tömítés kell, mert kifúj.Meg rendeltem, na mindegy ez. Azt akarom kérdezni ,hogy nem volt benne tömítő anyag, az nagy probléma? Olaj volt benne bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!