Mi a véleményetek az OMV carrera 95 benzinről? Tényleg jobb, és csökken tőle a fogyasztás?
Én is most tankoltam először Carrera 95-öt. Szerintem sokkal szebben megy az autó, nem olyan kopogós a motor sem. (ezt főleg alapjáratnál hallani) Ezelőtt sima 95-ös shell benzint használtam. Bár elvileg a 95-ös benzin mindenhol ugyan az mert mindenki a MOL-tól veszi csak az adalékanyagot keverik hozzá helyben. Az omv pedig állítólag Ausztriából hozza a benzint (a sima 95-ös kivételével).
Az előttem szólóhoz kapcsolódóan én is régebben 95-ös v-powert tankoltam és tényleg jobban ment tőle az autó. A fogyasztás csökkenés pedig a benzin jobb kenése miatt van. Nem olyan nagy a súrlódása a hengereknek ezért könnyebben mozognak, ami ugye azt eredményezi hogy a mozgatásukhoz is kevesebb energia kell. Persze nagy fogyasztás csökkenést ne várj egyik benzintől sem. Ez főleg a lábadon múlik hogy mennyit eszik. De kb 4-5% csökkenés ami még talán reálisnak mondható egy drágább benzin esetén ami persze a motornak is jót tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!