Baj, ha a Renault megane autón a 175/65/13-as gumikat 165/65/13-as gumikra cserélem?
Figyelt kérdés
2011. márc. 9. 19:02
1/6 T5- 

válasza:

Miért raknál fel véknyabb abroncsokat? Bajnak nem baj, csak értelme nincs.
2/6 anonim 

válasza:

Mondjuk azért, hogy csökkentse a fogyasztást - bár ez a 175-ös és a 165-ös abroncs viszonylatában nem túl épkézláb érv. Egyébként a kerékátmérőd kb. 1 centiméterrel fog csökkenni, meglehet, hogy a sebességmérőd pontatlan lesz, de a futóműgeometrián ezt még nem lehet különösebben megérezni.
3/6 T5- 

válasza:

Gondoltam én is, hogy valami ilyesmi, áll a dolog mögött, de azt Te is tudod, hogy ezzel nem fog nagy eredményt elérni, a tapadás rovására megy. Jobban jár, ha kicsit visszavesz a lábából.
De a kérdező ha már új gumikat vesz, és ragaszkodik a 165-ös mérethez akkor 165/70 R13-mast vegyen, mert az eredetihez ez áll legközelebb.
Eredeti kerülte: 1752.1 mm
165/65 kerülete: 1711.2 mm
165/70 kerülete: 1763.1 mm
Ezzel kevesebbet is csak, mert a 65-tel +2,3%, a 70-nel viszont csak -0.6% lesz az eltérés.
4/6 anonim 

válasza:

Ez pontosan igy van ,előző szerint ,de miért kell kicserélni,a fogy.minimális dif.
5/6 anonim 

válasza:

Szerintem ne tegyél fel kissebb gumikat, mert jelentéktelen lesz a fogyasztáscsökkenésed, viszont a tapadásod rosszabb lesz. Én az Opel Omegámra 195-ös gumik helyett 205-öst raktam fel, és nem tapasztaltam eltérést fogyasztásban.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Azért akarom a kisebb abroncsokat felrakni,mert ilyenek vannak a Škoda favotitomon és azt el akarom adni.Ugyanis oda vettem új gumikat,de közben meg az öcsém itthon hagyta a Renault-ot,amin le vannak futva a gumik.Ezért gondoltam,hogy nem veszek újat,ha nekem meg ott vannak a kocsimon az újak.A fogyasztás eszembe se jutott,de a tapadásra arra gondoltam én is.
2011. márc. 11. 15:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!