Autó vásárlásnál mit kell kifizetnem költségeket? Ha van rajta érvényes műszaki, és törzskönyve is van.
Sőt még új törzskönyv és kötelező biztosítás is kell.
Súlyadó - helyett teljesítményadó majd jövőre hacsak nem volt év elején ideiglenesen kivonva a forgalomból.
Kb. 45-50 ezer lesz.
ALAP: nálad legyen az adásvételi(pontos óra,perc dátummal),és a törzskönyv.
Legelső dolog--ezt MINDENKINEK ajánlom-eredetvizsga,az ELADÓVAL együtt,hacsak nem ismerőstől veszed. Így ha bármi gond van,ott a helyszínen vissza minden.Ez szűk 20ezer.Én szoktam egy 2l-s fantát vinni a vizsgálatot végző embernek,és elmondja,melyik elem volt esetleg cserélve,törve,festve.
Második lépés-biztosítás.Szerintem a leggyorsabb,ha bemész egy biztosítási alkusz céghez,ott mindent elintéznek,kiválaszthatod a neked legjobbat/olcsóbbat-ugyanazt kínálják,mintha mondjuk a Netrisk-en kresztül kötöd a neten,de ha pl.nincs nyomtatód otthon--náluk ez nem gond. Neked ingyenes,a jutalékukat a bizt.adja.
A következő lépésed az okmányirodába BEJELENTKEZNI,ha csak lehet---interneten. Így nem kell hosszú órákat sorbaáll/ülni.Itt ha jól tudom,2db 12ezres csekket kapsz,nálunk ott helyben be lehet fizetni.
A teljesítményadót annak kell az adott évre fizetni,akinek a nevén van jan.1-n.
előző majdnem mindent jól mondott, kicsit kiegészíteném:
Elvileg az adásvétel aláírás pillanatától kezdve az előző tulaj bizt.-a már nem érvényes, tehát ha nincs bizt-od, a kocsi bizt. nélkül közlekedik. Hivatalosan úgy kéne, hogy a kocsi megvétele előtt már megkötöd a bizt-t (persze amíg mondjuk nem ment át az eredetiségen, ki az a hülye aki megköti rá...)
A gyakorlatban persze mindenki tudja, hogy ilyenkor van egy kis tranziens állapot bizt. tekintetben.
Az adásvételivel kapcsolatban vannak elvárások, aminek meg kell felelnie. Ezt szabadon kiegészítheted, az nem baj, de a kötelező elemeknek benne kell lennie. Mintát tudsz innen letölteni: nyilvantarto.hu
Mi a következőt csináltuk:
- amikor sejted mikor fogsz kocsit venni, előre foglalni az okmányirodába időpontot, lehet már két hétre előre is, és mivel a verdát 15 napon belül kell átírni, így jól lehet időzíteni
- adásvételi minta letölt, kiegészít minden aprósággal
- eladóval tali, vinni szervízbe állapotfelmérésre, megemeltetni, lássuk milyen állapotban van
- minden ok, adásvételi kitöltése, kivéve az aláírás ( egy részét tudtam, úgy nyomtattam, de egy részét ott írtuk bele kézzel)
- eredetvizsga: amikor itt átment, akkor írjuk alá, plusz mi beírtuk a km óra állást, pontos óra percet
- hazavinni a kocsit nagyon óvatosan, nehogy baj legyen (mert ügye bizt. már nicnsen rajta), be a garázsba
- másnap bizt. alkuszhoz, nagyon rendesek voltak, minden pörgősen ment. Ettől kezdve már bizt. is van a kocsin, lehet használni :)
- amikor elérkezik a foglalt időpont, okmányiroda, immáron minden szükséges irattal. Ott a kocsi cm3-e alapján nyomtatják neked a csekket, befizeted postán, visszamész vele és már kezedben is az új forgalmi. Törzskönyvet postán küldik.
Az előző vagyok..
Öszehoztuk Neked...! Sok szerencsét a leendő autódhoz !
Off !
Nem birom kiálllni,hogy ne írjam le ezt a RABLÁST !
A múlt hónapban vettem egy Erdőgép-lady utánfutót,aminek az önsúlya 110!kg. Mire átírattam,38 630 Ft-ba került,eredetvizsga + okmányiroda + biztosítás.
Ehhez még jövőre a súly/környezetvédelmi adó 4500ft évente...( a futó 75e volt)
Na ez a szemétség !!! Vérlázító !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!