Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Létezik tompított világításra...

Létezik tompított világításra való led dióda?

Figyelt kérdés

Komoly megtakarítás lehetne, és a mai ledek már szorítják ki a hagyományos, és a halogén izzókat, pl. asztali lámpákból, de sok más területről is.

Nem az audik csicsázására szolgáló fénypontocskákra, hanem normális lámpabúrába valókra gondolok.

2011. febr. 26. 14:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
32%

vaterán szokott lenni de csak tompítottat tud azt is kissebb fényerővel a hagyományoshoz képest.

Nem tudom milyen fogyasztás csökenésre számítasz a távolsági fényszórók használata álltalában 4% növeli az injektorok nyitási idejét. Mivel meg engedély sincs ezekre a rendőr is jól megbüntet ha kiszurja.

2011. febr. 26. 15:07
 2/11 anonim ***** válasza:
59%

"Nem tudom milyen fogyasztás csökenésre számítasz a távolsági fényszórók használata álltalában 4% növeli az injektorok nyitási idejét."

Már miért is?

Mi köze van a világításnak az injektorok nyitási idejéhez? Még azt megértem, ha azt mondod, a generátor nagyobb terhelést kap, és jobban fogja a főtengelyt, de az injektorok nyitási idejéhez a lámpáknak köze sincsen.

2011. febr. 26. 15:11
 3/11 anonim ***** válasza:
32%

A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:11

[link]

Itt olvsatam sok régeben de megtaláltam megint tévedtem az átlag 4%-ban tompítottal 7% távolságival akkor 14% növelné a fogyasztást.

2011. febr. 26. 15:18
 4/11 A kérdező kommentje:

Arra gondolok, hogy ugye egy szimpla halogén gépkocsiizzó 55w. A led, viszont lehet, h. csak 5 w-ot használna, mert nem fűt, hanem fényt termel.

Pl.a 60-as asztali lámpámat nemrég kicseréltem 2w!-os ledlámpára, pont úgy látok vele. Tehát a generátor terhelésének csökkenésére, és az izzó élettartamának növekedésére gondoltam.

Amúgy honnan szúrja ki a fakabát? Más a fénye feltünően?

2011. febr. 26. 15:24
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

1, ha "melegfehér", akkor ugyanolyan színe van, mint a hagyományos izzónak

2, rendőr tuti nem büntet érte, mivel a xenon színű izzóért sem büntet

3, ma még nincs értelme led-re cserélni, ugyanis a ledes fényforrások CSAK nappali fénynek használhatók (értsd: este semmit sem látsz vele) majd talán néhány év múlva, mikor nagyobb teljesítményű ledek lesznek...

2011. febr. 26. 17:33
 6/11 T5- ***** válasza:
100%

Van igen.

[link]

De forgalomban nem vehet részt az autó, ha ilyennel van szerelve. Álltalában kiállításokra használják, ahol a látvány megvan ugyan, de nem bántó a fénye, és nem vakítja el a közönséget.

Egyébként nem lenne komoly megtakarítás, nem igazán lehetne észrevenni, hogy az van beépítve.

A sima H7, H4 helyére egyébkéntsem rakhatod be, mivel nincs meg a fénytörése. Ugyan az mint a szakszerűtlenül beépített, nem gyári xenon.

2011. febr. 26. 18:14
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és a linkeket.

Sajnálattal várok a ledtechnika fejlődésére.

Sziasztok.

2011. febr. 27. 06:09
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Tegnap láttam egy Audi-t annak ledes volt a fényszórója, de nagyon drága ez a technika egyelőre.
2012. dec. 20. 12:46
 9/11 anonim ***** válasza:

Az audik csicsázására szolgáló fénypontok???

Milyen fénypontok?

[link]

Nekünk ilyen van, tompított és a helyzetjelző is led.

2012. dec. 21. 07:49
 10/11 A kérdező kommentje:

Azok amelyek a normál lámpája alá vannak rakva, hogy mind lássuk, jön a nagykirály.

De azóta már láttam Peugeot 206-oson is...

2013. jan. 22. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!