Létezik tompított világításra való led dióda?
Komoly megtakarítás lehetne, és a mai ledek már szorítják ki a hagyományos, és a halogén izzókat, pl. asztali lámpákból, de sok más területről is.
Nem az audik csicsázására szolgáló fénypontocskákra, hanem normális lámpabúrába valókra gondolok.
vaterán szokott lenni de csak tompítottat tud azt is kissebb fényerővel a hagyományoshoz képest.
Nem tudom milyen fogyasztás csökenésre számítasz a távolsági fényszórók használata álltalában 4% növeli az injektorok nyitási idejét. Mivel meg engedély sincs ezekre a rendőr is jól megbüntet ha kiszurja.
"Nem tudom milyen fogyasztás csökenésre számítasz a távolsági fényszórók használata álltalában 4% növeli az injektorok nyitási idejét."
Már miért is?
Mi köze van a világításnak az injektorok nyitási idejéhez? Még azt megértem, ha azt mondod, a generátor nagyobb terhelést kap, és jobban fogja a főtengelyt, de az injektorok nyitási idejéhez a lámpáknak köze sincsen.
A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:11
Itt olvsatam sok régeben de megtaláltam megint tévedtem az átlag 4%-ban tompítottal 7% távolságival akkor 14% növelné a fogyasztást.
Arra gondolok, hogy ugye egy szimpla halogén gépkocsiizzó 55w. A led, viszont lehet, h. csak 5 w-ot használna, mert nem fűt, hanem fényt termel.
Pl.a 60-as asztali lámpámat nemrég kicseréltem 2w!-os ledlámpára, pont úgy látok vele. Tehát a generátor terhelésének csökkenésére, és az izzó élettartamának növekedésére gondoltam.
Amúgy honnan szúrja ki a fakabát? Más a fénye feltünően?
1, ha "melegfehér", akkor ugyanolyan színe van, mint a hagyományos izzónak
2, rendőr tuti nem büntet érte, mivel a xenon színű izzóért sem büntet
3, ma még nincs értelme led-re cserélni, ugyanis a ledes fényforrások CSAK nappali fénynek használhatók (értsd: este semmit sem látsz vele) majd talán néhány év múlva, mikor nagyobb teljesítményű ledek lesznek...
Van igen.
De forgalomban nem vehet részt az autó, ha ilyennel van szerelve. Álltalában kiállításokra használják, ahol a látvány megvan ugyan, de nem bántó a fénye, és nem vakítja el a közönséget.
Egyébként nem lenne komoly megtakarítás, nem igazán lehetne észrevenni, hogy az van beépítve.
A sima H7, H4 helyére egyébkéntsem rakhatod be, mivel nincs meg a fénytörése. Ugyan az mint a szakszerűtlenül beépített, nem gyári xenon.
Köszönöm a válaszokat és a linkeket.
Sajnálattal várok a ledtechnika fejlődésére.
Sziasztok.
Az audik csicsázására szolgáló fénypontok???
Milyen fénypontok?
Nekünk ilyen van, tompított és a helyzetjelző is led.
Azok amelyek a normál lámpája alá vannak rakva, hogy mind lássuk, jön a nagykirály.
De azóta már láttam Peugeot 206-oson is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!