125ccm-es motor vagy autó?
Nemrég töltöttem be a 16ot és nem tudom hogy 125ccmes motorra tegyem le a vizsgát vagy autóra?..
A motor sokkal élvezetesebb de nagyon éghajlatfüggő a kocsi nekem unalmasabb de jobban megérné...:/
Nem tudom
ha motorozol, akkor csak úgy, hogy nem sajnálod a lóvét a védőfelszerelésekre. gerincvédő, protektorok, jó bukó...
ezek drágák, viszont a tolókocsi olcsó...
az utak nagyon szarok Magyarországon, a közlekedési morál is úgyszintén
e mellett nagyon állat dolog motorozni :) közvetlen, sokkal élvezetesebb, mint az autó
viszont én autóznék a helyedbe - autómániás vagyok és sokkal sokkal biztonságosabb -
Ezt neked kell eldönteni.Írok pár dolgot mindkettőhöz.
Motor előnyei:
-Gyors közlekedés még a KRESZ betartásával is.
-Olcsó üzemeltetés és fenntartás.
-Alacsony fogyasztás.
-Egyszerű parkolás,tárolás.
-Egyedülálló érzés,amit nagyon kevés autó ad meg.
-Fiatal,egyedülálló embereknek tökéletes.
Hátrányai:
-Veszélyesebb.Nagy körültekintést igényel a használata,mert ami autónál koccanás,motornál súlyos baleset.
-Ázol,fázol.Erősen időjárás függő.(egy igazi motorost nem zavar a rossz idő)
-Néha fárasztó és küzdelmes a vezetése(kátyúk,nyomvályúk,széllökések)
-Magas vételár és drága szervízelés.
-Későbbi betegségek kialakulásához vezethet.Főként reumás panaszok.
Autó előnyei:
-Nagy,biztonságos és kényelmes utazást biztosít.
-Több utast és nagyobb rakományt is szállíthatsz.
-Véd az időjárás viszontagságaitól.(zárható,fűthető-hűthető utastér)
-A kasztni és a biztonsági öv fokozott biztonságot ad a motorhoz képest.
-Alacsony vétel ár és az ár/érték arányt tekintve olcsó szervízelés.
Hátrányai:
-Nehézkes és lassú közlekedés.
-Nagy helyigény.Parkolásnál és tárolásnál egyaránt.
-Drága üzemeltetés és fenntartás.
-Nagyobb fogyasztás.
-A több alkatrész,több karbantartást igényel.
Motor- én arra mennék. Előnyöket és hátrányokat én már nem gyűjtenék azt a többiek megtették. Már csak azért is motor mert én motor mániás vagyok :D Aki a motorozás rabja lett annak ne beszélj a veszélyről mert az miatt úgysem fogja abbahagyni :-)
Amúgy sztem hülyeség ilyen kérdést feltenni. Nemtudom ki az aki a szavazatok alapján dönti el hogy melyik legyen.
Szerintem autózz. Én is motoros vagyok, de volt már pár olyan pillanat, mikor bármit megadtam volna, hogy egy jó meleg autóban menjek haza és ne a szakadó esőben motorral...
Egyébként is, elég jó esélyünk van már arra, hogy lehet majd 25-öst vezetni B-s jogsival.
Múlt nyáron tettem le az autó és a 125-ös motor jogsit, és abszolut motor párti:D most jön a nyár:D olvadnak a "vad" csajok utána, tapasztalat, nőm szeret motorozni és vad:D úgymond :D amúgy ha érdekel motor, nekem 2 van, konkrétabban idesapámé az egyik, amit nagyobbra cserélnénk, ha tetszik itt a link nézed meg és megbeszélhetjük:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!