Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Víz a légszűrőben? Miért? Hogyan?

Víz a légszűrőben? Miért? Hogyan?

Figyelt kérdés
Tudom nagyon jól , hogy amit itt lehet kapni benzint nagyon ramaty ( vizes ) Szétszedtem a motoromon a légszűrőt és volt benne víz. A benzinből jöhetett igaz? És az olaj hogy kerül oda? Nem kopott a blokk!!!
2011. jan. 17. 18:29
 1/6 anonim ***** válasza:

ha az üzemanyagtartály tartalma a légszűrőben van akkor ott valami hatalmas gondok vannak :D

amúgy ha vizes esős időben mész vagy belemész egy tócsába akkor kaphat vizet ha rosszul lett kialakítva a légszűrőház.

Olajra tippem nincs, de szerintem az inkább porral keveredett víz, az ilyen nyálkás gané tud lenni.

2011. jan. 17. 18:58
 2/6 A kérdező kommentje:

Autónál is tapasztaltuk már , hogy szétszedtük a karbisort és az alja televolt vízzel! Szerintem a benzinbe van a bibi és mivel az nem tud elégni se és a karbi se tudja porlasztani így visszanyomja a légszűrőbe.

Az olajra én sem tudok választ. Új henger és dugó van rajta. Kopott nem lehet. Max szelepek nincsenek jól beállítva vagy szelepszár szimmering...Nem?

2011. jan. 17. 19:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Benzinel nincs semmi egyébként sem keveredik vízel.Az olaj meg a víz a kartegázból csapódik ki főleg nagyobb menyiség télen ilyen párás időben. Én tavaly építetem a egy kartegázszűrőt meg is lepődtem ilyenkor télen mennyi víz csapódik ki belőle olajmenyiség szerencsére az nem vészes nagyon minimális
2011. jan. 17. 19:48
 4/6 A kérdező kommentje:
Tudnál erről nekem bővebben mesélni utolsó válaszoló? Lehet ez a megoldás! Sőőőt! Mert baja a motornak tuti nincsen. Hogy csináltad azt a szűrőt?
2011. jan. 17. 19:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Ez alapján kezdtem megcsinálni [link] annyit változtatam hogy a szürő köré alu lemezből egy harang formát csináltam így a lecsapódó vízmenyiség megkétszereződött a nagyobb levegőszálítás miatt meg nagyobb kartegázcső méretet választotam fél colos mtz olajcső formályában
2011. jan. 17. 21:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha vízbe mész akkor kaphat/ szívhat vizet a légszűrő esetleg mosáskor valahogy. benzinnek nincs köze a légszűrőhőz onnan a víz a karbiban maradna vagy kiköpné a hengerből is. az olaj az lehet légszűrőolaj ami jól jön mert a legapróbb port is felfogja
2011. jan. 18. 20:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!