Melyik éri meg jobban, lpg-re vagy etanolra átalakítás?
Figyelt kérdés
2011. jan. 15. 12:04
1/14 anonim 

válasza:

Ez leginkább a használattól füg. Hosszutávon nagy futásteljesítményel az lpg de ha nem jársz a kocsival rengeteget az etanol kissebb befektetés hamarabb megtérül igaz kevesebbet is spórolsz vele
2/14 A kérdező kommentje:
De az lpg átalakítás 5x annyiba kerül, és az etanolnak 40 ft-tal drágább a literje, ugyanannyi fogyasztás növekedés mindkettőnél, az etanolnál valamennyi teljesítménynövekedés lehet, az lpg-nél teljesítmény vesztés, ezért nem tudom, viszonylag "sokat" megyek, évi 15-30e km.
2011. jan. 15. 12:25
3/14 anonim 

válasza:

Személyszerint én az etanolt pártolom de hosszútávon azt szokták mondani hogy az lpg éri megjobban
5/14 anonim 

válasza:

Az LPG-nek vannak járulékos költségei is, mint pl palack nyomáspróba azt hiszem 5 évente, valamint a csomagtartóból is jelentős részt vesz el a gáztartály. Amellett mélygarázs felejtős. Az etanol nagy hibája, hogy műszakira nem mehetsz etanollal. Dönts, neked mi éri meg jobban. Ha nem akarod sokáig megtartani az autódat, mindenképpen az etanol átalakítót javaslom.
6/14 anonim 

válasza:

Nyugodtan mehet műszakira etanolal ekkora egy hülyeséget sem hallotam még
7/14 anonim 

válasza:

hat ja, kettovel elottem eleg nagy sotetseg honol. atalakitod etanolosra a kocsit, aztan (max) 2 ev mulva mehet a bontoba, mi? gondolkodni szoktal?
8/14 A kérdező kommentje:
utánaszámoltam, átlagban 8,5 l-t eszik az autóm, gázzal mondjuk enne 9,5-et, a benzin 365 ft most, 400ra fog emelkedni, a gáz most 205 Ft, akkor mondjuk 220 ft-ra emelkedik rosszabb esetben. 30e km-rel számolva:
8,5*400=3400*300=1020000 9,5*220=2090*300=627000
1020000-627000=393000 ennyit takarítok meg 30e km alatt, de ebből még kivonjuk az átalakítást, ami nálam 210000 ft, szóval tisztán 183000 ft-ot takarítok meg kb. Szerintem megcsináltatom, csak a motorkárosodásra lennék még kíváncsi.
2011. jan. 17. 12:09
9/14 anonim 

válasza:

Nagy hülye vagyok, mi? :)
Nem azt mondtam, hogy szét kell bontani a verdát, hanem azt, hogy műszaki vizsgára !!!!BENZINNEL!!!! kell menni, nem etanollal, mert nem engedik át.
10/14 anonim 

válasza:

uccso: ezt nem vagtam, de akkor meg azt mondd meg, miert az etanol "nagy hibaja" ez? ket evente egyszer nehez benyot tankolni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!