Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hidegindításnál csörög-zörög...

Hidegindításnál csörög-zörög a motor kb 1 percig, mi lehet a baja? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Egy 2006-os Ford Fiestam 1.4 dieselesem van. Ha beindítom a motort teljesen hideg motornál kb fél-egy percen keresztül el kezd csörögni egy meghatározott helyről. ez a hely ha szembe állok a felnyitott motorháztetejű kocsival, akkor a bal oldali részből jön a csörgés. Kb. egy perc mulva meg minden nélkül hirtelen abbahagyja. Ha rögtön leállítom a motort és ujra gyorsan ráindítok, akkor sem csörög újra. Egyszerűen elképzelésem sincs, hogy mi lehet a baj. A kocsin 10000-rel ezeleöt volt olajcsere és 20000 km-ként kellene csak. Azelőtt meg mintha egy kicsit mintha ciripelt volna a motor, de nem ebben nem vagyok biztos.

Kérem akinek van vmi selytése mi lehe ta probléma, kérem írja meg nekem.

segítségeket előre is köszönöm!

2011. jan. 14. 20:12
 1/7 anonim ***** válasza:
18%
A helyesírás a probléma
2011. jan. 14. 20:18
 2/7 anonim ***** válasza:
Milyen olaj van most benne? Lehet, hogy nem megfelelő a viszkozitása neki.
2011. jan. 14. 20:26
 3/7 anonim ***** válasza:
ékszíj?
2011. jan. 14. 20:32
 4/7 anonim ***** válasza:
A ciripelés az ékszíj,a csörgés is valószínű. Tegyél fele egy mérettel nagyobb ékszíjat.
2011. jan. 14. 20:39
 5/7 anonim ***** válasza:
Vedd le róla a hosszbordás szíjat és próbáld ki úgy! Valószínű a feszítő csörömpöl rata. A feszítőnek a tengelye szokott csörömpölni, nem a feszítőkerék. Elég drága mulatság.
2011. jan. 15. 00:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Hasonló problémám volt. Kicseréltem az ékszíjat és még mindig. Utána beszereztem egy nagyobb méretű hosszbordás szíjat, és elmúlt. A jelenség nálam az volt, hogy indítás utána annyira termelt a generátor hogy megcsúszott a szíj hiába feszítettem meg. Később kiderült hogy a tárcsa elkopott és nem fekszik fel 100% az ékszíj. De lehet generátor csapágy is, de az nem csak indítás után csinálná.
2011. jan. 15. 08:12
 7/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát, sokat segítettek!

További kellemes hétvégét!

2011. jan. 16. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!