Azt hallottam hogy a régi Fiatokból nem jó az 1.4-es motorral szerelt változatok. Miért?

Ezek a Fiatok valóban "törődés igényesek". Azért nem mondanám, hogy szarok. Ált.-ban az Olasz autóknak nem erősségük pl az elektromos rendszer.
Ha törődsz vele, és karbantartod ezekkel sincs semmi gond. Faternak 1.4es Tipo-ja volt, és 200.000 km-t rakott bele gond nélkül. Szóval ez is relativ.
"Ezek a Fiatok valóban "törődés igényesek". Azért nem mondanám, hogy szarok. Ált.-ban az Olasz autóknak nem erősségük pl az elektromos rendszer.
Ha törődsz vele, és karbantartod ezekkel sincs semmi gond. Faternak 1.4es Tipo-ja volt, és 200.000 km-t rakott bele gond nélkül. Szóval ez is relativ."
tehát semmi baja csak több "törődést igényel" mint egy 1.2-es vagy mint egy 1.6-os?
Azt tudom hogy az elektromos rendszer nem az erősségük, ezzel tisztában vagyok, nem is ezzel van a problémám hanem amit mondtak ugye hogy az 1.4-esek nem jók.
Amúgy Faterodnak mikori Tipoja van, milyen évjárat?

Nem értem miért vagy kihegyezve pont az 1.4-esre.
Semmivel sem rosszabbak mint a többi. Mint mondtam, törődni kell velük. De ez minden olasz autóra (is) igaz. A faternak 99-es volt a Tipója. Szerkezetileg semmi baja nem volt. Az elektromos dolgok voltak gyengék. Pl injektor, gyújtás, központizár,stb. De könnyen javitható, akár otthon is. Mi nagyon szerettük azt az autót. Ha kicsit értesz hozzá, semmi komolyabb baj nem lehet.

De, igaza van a kérdezőnek! Ezeknél a mociknál az olajzó járatok túl vékonyra sikerültek. Így ha valaki nem a gyári olajat használta vagy nem cserélte időben akkor könnyen eltömődhet. Ezen kívül irreálisan sokat zabál.
Nekünk volt 1,4 es 3 éves korában nem volt vele gond de ennyi idősen 1,4 est már ne vegyél.
1,2 es moci váltotta ezt, ami sokkal jobb konstrukció, keveset eszik, teljesítménye megegyezik az 1,4 el, hosszabb 5. fokozatot kapott.
Am 1,4 es 95-98 között ment 99-02 ig váltotta az 1,2.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!