Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » B kategóriás jogsival 125ccm...

B kategóriás jogsival 125ccm 11kw-os motort használni?

Figyelt kérdés
Nemrég láttam, hogy van egy népi kezdeményezés, amely szerint b kategóriás jogsival a fent leírt kategóriájú motort is lehetne vezetni. A kérdésem arra irányul, hogy szerintetek, egy korábbi 125öst, ami 30-40 lovas, azt le lehetne-e papírozni, hogy megfeleljen a 11kw-nak. Illetve, hogy mennyire kötekednének a rendőrök.
2011. jan. 13. 12:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Most még nem lehet! A kezdeményezésről nem hallotam de miért ne lehetne lepapiroztatni amugymeg elég kevés 125 ös motort tudnák felsorolni ami egyáltalán eléri a 30 lovat márt nem verseny gépekre gondolva! Ha meg azon gondolkozol hogy egy 25 ös (yz, cr,sx vagy kx) et lepapiroztatnál hajrá! Ha azokkal elkapnak papir nélkül akkor a hiba benned van!
2011. jan. 13. 12:23
 2/11 anonim ***** válasza:
Igazi magyar gondolkodású vagy kérdező. Nemhogy örülnél, hogy lehetséges lesz talán B kategóriával vezetni 125öst (ami sztem hülyeség) de te már egyből csalnál , hogy jaj kevesebb kw kell a forgalmiba jaj. RAKD LE A RENDES A KATEGÓRIÁT, AZT VEZESS OLYAN ERŐSET AMILYET AKARSZ...
2011. jan. 13. 12:28
 3/11 anonim ***** válasza:
55%
Miért lenne hülyeség, nekem B jogsim van, inkább autózok, de ha kedvem támad motorozni azt se hagyom ki, már 14 éves korom óta motorozok Mz-ken, ha most engednék akkor legálisan járhatnák a 125-ös Mz vel
2011. jan. 13. 12:59
 4/11 anonim ***** válasza:
elvileg nemvezethetsz,gyakorlatilag meg leveszed a rendszámot róla és aszondod 50 es. sokan csinálják igy. am meg nem papirral mennek a járgányok. én 2 évig motoroztam úgy hogy semmijen jogsim nemvolt(igaz 50cccmessel) ,és eccerse kaptak el.
2011. jan. 13. 13:15
 5/11 anonim ***** válasza:

Ki nem szarja le hogy motoroznál is? Mások meg nem akarnak meghalni rutintalan motorosok miatt. Egy motor közel sem olyan mint egy autó. Ha ezt engedélyeznék rengeteg motoros baleset lenne... és rengeteg pénzt venne el magától az állam. Ne hülyéskedjetek már...ezt a "hibát" sosem követné el az államunk. Na meg kevesebb benzin fogyna.

Válasz a kérdésre: Ha meglenne a jogsid a1-re akkor tudnád hány kw-ig vezethetsz.De mivel nincs így tudatlan maradtál. Nekem is volt 125-ös 36 Le -s motorom és jobban ment mint egy mostani autó. 160-170-et vitte utazóba.

250-es gépet is le lehet papíroztatni 11 kw-osra de az már durva hamisítás! Sőőőőt ezres gsxr-t is lehet Ak jogsival vezetni csak tele kell rakatni fojtásokkal. Ezt a módszert a törvény nem bünteti, de így nem tud úgy produkálni mint ahogy kellene. És ezt szerelőkkel kell végeztetni! Sok pénz, utánajárás, értelmet. Elsősorban legyen meg a jogosítványod!

2011. jan. 13. 16:31
 6/11 anonim ***** válasza:

utsó válaszoló:

érdekes:a többi eu országban mükodik a rendszer itt miertne mukodne

megertenem agodalmadat ha azlenne hogy 13 éves kortol lelehetne rá tenni a jogsit de nem igy lesz

ugyanigy meg fog maradni a moped kategoria

13-moped

16-125

17,5-125+B

magyarul semmi nem fog változni

ugyanannyi ember fog megögleni az uton mint eddig

mert

17,5 éves ember mitkezd 125 ccm en jo ha megy az a 11kw 110 et(hozzáteszem:2t aprilia rs 50 esek is mennek ennyit)+miert okoznának balesetet???nem gsx-r el fognak futkározni hanem rs,tzr,nsr,yzf,stb.-kel

tehát semmi nem változik

2011. jan. 13. 17:22
 7/11 anonim ***** válasza:
160-170 utazóbaa???125 ccm el??? nevicceljmár XDXDXD
2011. jan. 13. 17:24
 8/11 anonim ***** válasza:
hagyjad márt magad milyen motor az ami 25 ös és viszi a 160 170 utazót leírhatnád mert én is vennék szívesen egy olyat! te majom
2011. jan. 14. 09:59
 9/11 anonim ***** válasza:

Na szóval.

1. Te vagy a majom k*rva any*d

2. A 125 köbcentit a két szép szemetekért nemfogják felbontani 11kw -nál kisebb és 11kw-nál nagyobb Kategóriára. Vagy engedik az egész 125 -ös kategóriát vagy semmit! ( úgy néz ki hogy a 2. :)

3. Hogy melyik 125-ös megy 160-170-et utazóba? Innen látszik hogy még sosem ültetek 125 ccm-n. Cagiva Mitónak 200 km/h a végsebessége!! Utazóba a 170-et viszi. ( Tapasztalatból mondom)

Ha én nem írok neked sértőt akkor neked is legyen már annyira eszed és ne derüljön már ki , hogy az iq-d a 10-et sem éri el. De ha engedélyezik remélem te fogsz elsőnek megdögleni :)

Bizonyíték Cagiva Mitó 200 km/h:

http://www.youtube.com/watch?v=UukEjPmcQKw&feature=related

2011. jan. 14. 16:33
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem volt Mitóm, 160 volt a vége, de akkor már nagyon az idom mögé kellett kuporodni. Volt Aprilia Sintesi-m is, az is kb 160al ment végre. Mindkettőnél gyári óra alapján mondom, gondolom csaltak felfelé mint minden olasz motornak, sajna akkoriban nem volt még gps-em. Utazónak inkább én 120-130at mondanék. Jah mindkét motor 30Le körül volt.
2011. jan. 14. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!