Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autómban egy éve lett...

Az autómban egy éve lett lecserélve az olaj, viszont még nem mentem vele azóta 15 000-ret. Cseréljek olajat?

Figyelt kérdés
Még 6500 kilométer hiányzik a következő olajcseréig.
2011. jan. 12. 13:13
 1/10 anonim ***** válasza:
Jaja cseréld, nem árt ha 10ezrenként van cserélve, de ha nincs benne annyi, akkor is max évente illene :)
2011. jan. 12. 13:15
 2/10 anonim ***** válasza:
Még kibírná, de nem árt meg neki ha cseréled. Énis a cserére voksolok! =)
2011. jan. 12. 13:21
 3/10 anonim ***** válasza:
ráér a 6500 végéig. egy év alatt majdnem 10.000-t mentél az autóddal, fél év alatt semmi baja nem lesz. Persze, ha van pénzed értelmetlen olajcserére, cseréld le.
2011. jan. 12. 13:22
 4/10 anonim ***** válasza:
Egy-egy alkalommal nem árt meg neki, ha egy évnél tovább húzod az olajcserét, főleg, ha Longlife-specifikációjú olajról van szó. Viszont ha rendszeresen egy évnél tovább húzod az olajcserét, nem zárható ki egy későbbi károsodás, mert az olajban található adalékok nem tudják korlátlan ideig oldatban tartani a szennyeződéseket, amelyek leülepedve károsodást okozhatnak.
2011. jan. 12. 13:29
 5/10 anonim ***** válasza:
Mindenképpen cseréld le. A motorolaj a beleöntéstől kezdve folyamatosan oxidálódik, veszít a kenőképességéből a sok melegedés és lehűlés miatt. Egyébként a motorolaj cserének az is a feladata, hogy átöblítse a motort, a használat során keletkezett apró fémleválásoktól. A fáradt olaj cseréjével azoktól is megszabadulsz.(Az olajszűrőt is cseréld le.)
2011. jan. 12. 16:05
 6/10 anonim válasza:
Cserét javaslok én is. A gépkönyvbe is bele van írva biztos, hogy vagy 15000km, vagy 12hónap, amelyik hamarabb esedékes. Írták már előttem a Longlife olajat. Azoknak 25-30000km, vagy 24 hónap a csereperiódusa. Esetleg célszerű lenne olyat használnod, mivel ilyen kevés km-t fut évente az autód.
2011. jan. 12. 16:41
 7/10 Túri Richárd válasza:
Ha szereted az autód minden ősszel olaj,levegő és olajszűrőcsere,ha benzines gyújtógyertyát is illik cserélni.
2011. jan. 12. 19:03
 8/10 anonim ***** válasza:

Teljesen igaza van az előttem szólónak!

Minden évben eljátszottam ezt egy G Astrával, és eddig semmi baja nem volt - mindamellett, hogy nem egy nyugdíjas módjára közlekedek vele... persze most lehet mondani, hogy nem csak ezen múlik... valóban, de a motorod élettartamát nagyban befolyásolja

2011. jan. 13. 00:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Felesleges pénzkidobás lenne most lecserélni szerintem, amugy meg nézd meg az autód gépkönyvében,hogy mit ír elő hivatalosan mikor kell cserélni az olajat.
2011. jan. 15. 11:32
 10/10 A kérdező kommentje:
15 000 km vagy 1 év.
2011. jan. 15. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!