Érdemes (lesz) a környező országokba átjárni tankolni? (románia)
Üdv!
Tervezem hogy veszek egy autót magamnak. Ez lesz az első kocsim. Egy 3-as golfot szeretnék de elmegy a kedvem ezektől a benzináraktól! azt olvastam simán lesz 400ft- egy liter! arra gondoltam mikor barátnőmhöz mennék ő a határtól olyan 6-7 km-re lakik átmennék és megtankolnám fullig. vinnék egy kannát is. szólnának esetleg a határon a kanna miatt?
ha pár km. re vagy a román határtól, akkor simán megéri. ott olyan 60-70 Ft a különbség a magyarországi árakhoz képest. mondjuk én ukrajnát javaslom inkább, ha az is elérhető közelségben van( nem tudom, hol lakik a barátnőd) ha úgy gondolod, hívj fel, egyszer segítek átmenni, mert ott kicsit szokni kell a rendszert.
Én ukrajnába járok tankolni, a legdrágább kúton tankolok 237 Ft-ért ( hétfőn voltam) a kocsim tankja 70 literes, + mindíg viszek egy 10 literes fém kannát. Nem szólnak érte egy szót sem, mert megengedett. annyi, hogy mind a kimenetelnél, mind a bejövetelnél ki kell tölteni egy kis papírt, hogy belépésnél mennyi az üzemanyagod, és kilépésnél. de nem probléma hogy azt látják, hogy kilépésnél több van, mert saját használatra lehet. akkor van gond, ha egyik nap átmész, megtankolsz, másnap megint mész üres tankkal és közben meg a kocsiba nem került arányosan km. 10 literes átlagot számolnak minden kocsinál. a nyilatkozat meg úgy néz ki, hogy ha kannát is viszel, hogy mondjuk egy 70 literes tankkal rendelkező autós( mint én) azt írja, hogy 70+10. soha nem kötnek bele. pont ezért romániában sem fognak.
ha kell még valami info bármelyik országgal kapcsolatban akkor 06-70/339-35-02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!