Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van valami határ hogy mennyit...

Van valami határ hogy mennyit lehet tankolni vagy nincsen?

Figyelt kérdés
Úgy értem,hogy ha odamegyek egy tartálykocsival és azt mondom hogy "tele kérem" akkor bele töltik azt a több ezer litert?
2011. jan. 9. 18:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

ezzel több gond is van:

egyrészt szerintem annyi vámot kellen fizetned, amibe belerokkannál. A másik, hogy gondolom vannak szabályozások, hogy milyen cég végezhet üzemanyag importot Mo-ra.

Honnan szerzel olyan tartálykocsit, ami a kertedben állhat és senkinek sem hiányzik.

Az üzemanyag - ha tetszik ha nem - romlandó. Mire 5-10 év alatt elhasználod azt a 20.000 liter (vagy nemtom mennyi) üzemanyagot, addigra a fele szépen "megromlik", és vagy tönkre teszi a kocsit, vagy nem fog tőle menni az autód.

Egyébként gondolhatod ha ez járható út lenne, mindenki ezt csinálná. De az nem véletlen hogy a határ menti csempészek nagy autók benzin tankjait használják ki.

Ha a kertedben áll és véletlenül bedob valaki egy csikket a kerítésen, hát akkor nem szívesen lennék 10km-es körzetben.

Különben ezen én is gondolkoztam már....

2011. jan. 10. 23:41
 12/13 bp1985 ***** válasza:
Nem hozhatod be. Már akkor is lefoglalják a kocsidat, ha átalakítod a tankját. Haveromét 2 hete foglalták le. 30 literrel bukott meg az ukrán határon. 62 literes a tankja, 92 volt benne. Jövedéki termékkel való csalás, vagy mi a fene a pontos megnevezése. 30 liter miatt rohangálhat most bíróságra, és kocsija sincsen...
2011. jan. 11. 00:18
 13/13 anonim ***** válasza:

A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:41

vagyok.

Gondolom a kérdező ezt úgy értette, hogy legálisan hozná be, tehát ha mondjuk 200-ért veszi kint a benzint és fizet rá 50ft vámot, akkor még mindig jobban jöhetne ki mint ha Mo-n vásárol.

De ez különben engem is édekelne ténleg milyen jogszabályok vonatkoznak erre....

Szerintem van rá lehetőség hogy vám fizetése esetén hozhass be legálisan benzint, csak gondolom olyan 300-400%os vámot kell rá fizetni, azaz pont hogy ne érje meg.

2011. jan. 11. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!