Ez most mi, hogy a lopott kocsit vissza vásárolná?
kb. úgy, ahogy mondod.
egy lopott kocsit jellemzően nem egyben adnak el, úgy túl nagy lenne a lebukás veszélye, hanem alkatrészben. így kapnak érte valamekkora összeget amiből pl. (nyilván) lejön a munkadíj, anyagköltség stb.
ha ehelyett inkább "eladják" az eredeti tulajnak, akkor bizonyos esetekben mind a tulaj, mind a tolvaj jól járhatnak.
viszonylag ritkán mennek bele, mert elég nagy a lebukás veszélye, de azért van esély a dologra.
Igen.Van ilyen.Én sem értem,mert az autótolvaj sem hülye.Gyakran annyi pénzt kér,amennyit ténylegesen ér az autó.Max a feketepiaci árát,ami talán valamivel alacsonyabb.
De ennyi pénzből már lehetne venni egy másik autót.Én biztos nem vásárolnám vissza a kocsim ha ellopnák.Ki tudja,hogy milyen embernél van és ki tudja,hogy utána milyen módszerekkel akarna még több pénzt kicsikarni tőlem.
Talán zsarolna,vagy megfenyegetne.Esetleg a szeretteim biztonsága lenne veszélyben.Elvégre is mindent meg fog tenni,hogy ne adjam fel a rendőrségen.
Mellékesen annyi pénzem úgysem lesz,hogy olyan autóm legyen ami a tolvajok listáján elöl szerepel.Ezzel is csökkent az esélye,hogy ellopják az autómat.Az öreg kocsikat inkább feltörik és kirámolják,minthogy elkössék.
Így van.Autót lopni az egyik legundorítóbb dolog.Bár betőrni és rabolni is undorító.Kár hogy nem a sértett ítélkezik hanem a bíróság.... Ha a sértetté lenne a jog,lehet hogy csökkenne a bűnözés.
Bár minden hülye azt hiszi h majd ő meg fogja úszni...persze nem... de akkor már késő bánat eb gondolat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!