Melyek a legjobb ~ begbízhatóbb terepjárók? Bővebben lent.
Sírva is fakadnál ahogy látnád hogyan megy át a Niva a sáron és utána hogy húzza ki a Range Rovert onnan....
Félreértés ne essék. Jó autó a Range Rover Sport hiszen a Disco 3nak a hajtását kapta meg. DE minden többi alkatrésze ÉLESEN ellentmond annak, hogy mi terepre vigyük. Városba, hóra, földútra. A többi helyen úgyis sajnálná az ember. Szóval Kikiálthatjuk az egyik legjobb terepképességű divatterepjárónak. Hiszen ott van a Q7, X5, ML, GL, XC90, Commander és még sokan mások.
A Niva, egy másik tábort a MUNKAESZKÖZ fogalmát testesíti meg. Ide tartozik még a Defender, a Samurai, a rövid Pajero, és Land Cruiser. Ezek igénytelen vasak. Kislagozza az ember belőlük a mocskot. Kevés törődést és még kevesebb "kesztyűsséget" igényelnek használat során. Igazi munkajárművek.
A kettő között.
Aztán ottvan a KÉNYELMES VALÓDI terepjárók serege.
Mercedes G, Discovery, Pajero, Pathfinder, Patrol, Land Cruiser, Grand Cherokee csak így a teljesség igénye nélkül. Ezek bizonyítottak már igen nehéz körülmények között ám a belső terük jóval ember barátabb. Ezekkel lehet Dakart nyerni:)
És ott van egy két furcsa összvér is ami erdőbe, hóra, ideális kisebb költségekkel. Ennek a kategóriának a teremtője a Subaru Forester, népes tábora pedig a Kugától az XC60on keresztül a Tiguanon túl a RaV4en át szinte minden autógyártót érint. Itt már hatalmas különbségek vannak a hajtásrendszer "minősége" és fajtája között.
De visszatérve az állításodra.
Kemény terepen, sárban, bizony a NIVÁRA tenném a pénzemet. Földúton azért nem mert a RRnek 300zal több lova van.
na hát a RRS is megbirkózik a sárral ne aggódj:) Simán kiröhögi a szélsőséges időjárásokat.
Na lány létemre autókról vitázok:D
De én elhiszem, hogy a Niva is jó autó.
Azért lássuk be, nincs teljsen igazad, mivel egy Range Rover Sport nem terepre van tervezve ez nyilvánvaló, ez is csak egy SUV. Utcai terepjáró vagy más néven telek járó, de semmiképpen sem terepre való.
Nekem egy Toyota Landcruiser Pradom van, ami önmagában egy kiváló autó, terepen is megállja a helyét, nem véletlen használják a sivatagban és az esöerdökben is expedíció autónak. Ennek ellenére közel nem megy el olyan terepen, mint anno az uazom. Az uazt nem féltettem, nem érdekelt ha nekimentem valaminek és kifejezetten élveztem, azt a klozetajtó effektet.
Hogy a kérdezö is konkrét választ kapjon, Én mindenképpen egy nivát vennék, mert UAZ-t ennyiböl nem lehet. A niva is majdnem olyan jó terepen, mint az uaz. Enni eszik, de egy samurai is bevesz ennyit.
nem terepre való??? láttál már róla videókat?
vagy azok csak Burago-k ott a videón?:P
Előzőnek linkelném:
"The Range Rover Sport is a luxury-type sport utility vehicle (SUV)"
Tipikus divatterepjáró, ami valódi terepre nem jó, csak sokat eszik. Ilyen például még a Hummer.
A Niva, Jeep, landrover discovery szerintem igazi terepre való
ma 18:09
Drága hölgyem:)
Azért tisztázzuk le a terep fogalmát, kis segítséggel.
Számomra az a terep, ahol az uazok és a nivák elmennek, mert valóban ezeket lehet terepnek nevezni. Ott ahol a Range Rover elmegy az nagyon soft terep, söt még az én fostos Land Cruiserem sem egy nagy szám.
RRS: http://www.youtube.com/watch?v=mUlO9IvPQQo
Niva: http://www.youtube.com/watch?v=zpKwKS5JtRQ&feature=related
UAZ: http://www.youtube.com/watch?v=PIpRju_pJAM&feature=related
Land Cruiser: http://www.youtube.com/watch?v=aIq9YdTdWs4
Félre ne érts, nem bántani akarlak, csak más közönséget szolgál ki a két autó, egyiket városba másikat kemény terepre alkották.
Ha nem haragszol, így látatlanba küldenék egy cuppanós puszit is a videók mellé;)
18:06 voltam.
Samurai-ok java olyan akár a szita! A fenéklemeze,sárvédőperemei erősen hajlamosak a korrózióra "rohadásra". Sajnos a Japók sosem tudtak tartós alvázvédelmet biztosítani autóiknak még a múltban sem.
Egy kis retro róluk : [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!