A műszerfalon mér villanik ki egy olyat felirat, hogy "Service", amikor beinditom a motort?
A kocsid ezzel a kedves jelzéssel azt szeretné veled tudatni, hogy Eljött a kötelező szerviz ideje
Olajcsere, szűrőcsere etc.
Vagy, ha nemrég volt, (pár 100km je) kötelező szervized, akkor bizony elfelejtették kitörölni a memóriáját a drágádnak.
Feltételezem NEM márkaszervizben voltál. (nem vetlek meg érte, 1800forintos órabérért én sem vinném oda)
Viszont, a márkaszervizesek bejegyzik azt hogy olajcsere (etc) megtörtént.
Az autódban található egy szenzor, ami a megtett kmeket számolja, ha ez elér egy adott szintet, akkor jelet küld ennek a lámpának, hogy villantson neked egy Service feliratot.
A szervizesek ezt a számlálót ütik ki, hogy lenullázódjon, így előröl kezdi el számolni a cserétől megtett km-et.
Amit tenned kell. Bemész a szerelőhöz aki csinálta és mondod neki, hogy legyen oly kedves és üsse ki a sevice kódot a masinából.
Vagy ha nem akarsz "okoskodni" (amit megértek én sem szeretek mert sokszor meglepnek) akkor elujságolod neki, le fogja egyből vágni az egészet. Ráköt egy gépet, megnyom 3 gombot és azt mondja "bocs elfelejtettem":)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!