Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lada 1200 hűtőviz gondok?

Lada 1200 hűtőviz gondok?

Figyelt kérdés

24 eves ladarol lenne szo,1 hete meg kb 30-35percet tudtam vele menni egyhuzamban ugy hogy ne menjen a viz 90 fole,tegnap viszont mar 15perc alatt (-15fokban!) felment 100-ra..miutan leallitottam a motort hallottam hogy forr a viz.Mi lehet a gond?

Ja es nagyon eszi a vizet ezt is megfigyeltem.

2010. dec. 28. 12:51
 1/8 anonim ***** válasza:
Hengerfejes, így elsőre... Lehet a termosztát is rossz, bár ezt minusz 15 foknál nem gondolnám.
2010. dec. 28. 13:01
 2/8 anonim ***** válasza:
Hengerfejes lehet.
2010. dec. 28. 13:02
 3/8 A kérdező kommentje:

Azt cserelni kell vagy lehet javitani is?

Mennyi penz kb?

2010. dec. 28. 13:27
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha csak a tömítés rossz, akkor olcsón megúszod. Ha netán elrepedt a hengerfej, az már húzós.
2010. dec. 28. 13:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Ne gondolj egyből a legrosszabbra!

Elképzelhető,hogy csak egy gumicső repedt meg és ott ereszti a vizet.Na már most a kevesebb víz hamarabb felforr ugye...

Legelőször mindenképpen a termosztát környékén keresd a hibát.Ennek a cseréje 1.237Ft.Ha értesz egy picit is hozzá,akkor meg tudod csinálni.

Nézd meg a kiegyenlítő tartályban lévő vizet.Ha olajos,akkor hengerfej baj lehet.Ellenőrizd az összes tömítést,és az összes csövet.Lehetőleg járó motornál.Ha szerencséd van akkor észreveszed,hogy hol a hiba.Ha még nagyobb szerencséd van,akkor nem kell a HF-hez hozzányúlni.

2010. dec. 28. 15:06
 6/8 anonim ***** válasza:
mint előttem írták nézz át mindent, ha netalántán hengerfejes lenne bárhol kapsz használtan olcsó pénzért hengerfejet! 10ezer alatt bőven kapsz! Tömítés meg pár száz forint :) , esetleg ha leellenőriztél mindent tölts utána hátha csak kell bele víz!Mindent próbálj meg mielőtt elviszed a szerelőhöz hengerfejet csináltatni
2010. dec. 28. 20:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Azért ha a vizet nem elereszti valahol, hanem tényleg eszi (hengerfejes) akkor inkább ne nagyon használd amíg nincs megjavítva, mert az egész blokkot hazavágja, a víz ugyanis felhigítja az olajat, aztán széteszi igen rövid idő alatt a hengerfalat a súrlódás.
2010. dec. 28. 21:10
 8/8 anonim ***** válasza:
egyszerü nézd meg hogy több lessz e az olajad a motorban.Ha nem akkor kezdhetsz megnyugodni.Bár még nem zárja ki a hengerfejességet.
2010. dec. 29. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!