Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy szerintetek mitől torpanhat egy autó és mi lehet az oka a nehéz hideg indításoknak? Esetleg az AC? Egy másik kérdés, hogy tud e gondot okozni egy beletört műanyag kanál-nak egy kis része a benzintankban.
Javasom szép sorban húzd le a légtömegmérő szenzort (légszűrő után van valahol), a lambda szondák kábelét (kipufogót végignézed, különböző mennyiségű van az autókon), esetleg hőmérő gomba kábelét, és mindig egy kábel lehúz, autó indít, lepróbál, utána visszadug. Ha valamelyiket leszeded és akkor jól megy, akkor az a szonda ment tönkre, és abból venni kell újat.
(Amikor lehúzod őket, akkor egy vészprogramra áll, ugyhogy előfordulhat magasabb alapjárat, meg ilyesmi, ne ilyedj meg, ugyis csak a hiba kiszűréséig húzod le a kábelt.)
Nekem is 1,6-os 16 V autóm van.Nem Micu,hanem fiat.Nekem is ugyanezt csinálta.A következőt csináltam:
Kicseréltem a gyertyákat
Tettem bele spurit+jóminőségű benzint tankoltam hozzá(shell)
És utána veszettül meghajtottam,kiégettem belőle a szutykot
160 km,5000-es fordulaton.
Azóta nem rángat egyáltalán:D
Próbáld ki!
Ha magas fordulaton torpan meg akkor nem jól adagolja a benzin levegő keveréket valamiből sokat kap(gondolj bele ha egy benzines autónak hidegen egy picit odalépsz máris visszatorpan és miért? mert sok anyagot kap és nem bírja elrobbantani).
Nekem ilyen hibám volt az egyik volt autómmal csak nekem kisebb fordulaton produkálta ezt a hibát!
Vagy még tippelnék a hidegindító berendezésre ami ha elromlik folyton hidegnek érzi a motort ,bár ez csak akkor lehetséges ha alapjáraton folyton magasabb az alapjárat a szokásosnál szerintem.
De szerintem mielőtt megcsinálnál valamit én új bsch gyertyákat tennék bele és új gyertyakábelt illetve mint azt mondták előttem ha ez megvan tankolj 100-as (azt hiszem evo vagy mi a szösz, benzint tisztán és hajtsd meg ,de ha ekkor is betorpan akkor inkább ne hajtsd :D nehogy valami nagyobb problémája legyen neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!