Kérsz-e pénzt, ha elviszel valakit?
Tehát beszáll hozzád és veled tart, és nem megkér, hogy ide és ide vigyél el.
Nálunk volt egy kis félreértés emiatt. Ti hogy oldjátok meg?
Én nem kérek pénzt egyébként, ha egyszer én is oda tartok, majdnem mindegy, hányan utazunk. Bár örülök, ha figyelmességből egy kávéra v. sütire meghívnak egy kúton "cserébe".
Nem, miért kérnék? Bár egyszer, egy barátommal stoppoltunk, és kértek a fuvarért 500 Ft-ot, pedig amúgy is arra mentek, mint mi. Hát szerintem nem volt szép, de mindegy. Ez a baj ezzel a mai világgal ,hogy már undorítóan anyagias.
Én speciel még egy kávét sem várnék el az illetőtől. Bárkivel megeshet, hogy stoppolnia kell: lerobban, lekési a buszt, egyebek.
Nem értem, miért várjátok el, hogy ingyen vigyen?
Te megspórolod a tömegközlekedéssel járó állatságokat, szinte háztól házig visz, akkor az a minimum, hogy valamit esetleg felajánlasz neki. Ha pedig rendszeresen utaztok együtt, akkor pedig a benzinköltség rád eső részét, ami még mindig kevesebb, mint a tömegközlekedés...
Ha meg megkér, hogy ide és ide vigyed el, akkor a viszonytól függ. Meg az időtől és a távolságtól.
Kedves utolsó, itt most arról volt szó, hogy ha amúgy is arra megy az ember, amerre a stoppos. Nincs kitérő, vagy olyan, hogy többször is elviszi. És ha már amúgy is arra megyek, miért kérnék tőle pénzt? Dörzsöljem utána a tenyerem, hogy "hú de jó, le tudtam húzni egy ezressel"?
Régen bezzeg mekkora divatja volt a stoppolásnak. Mégis, soha sem kértek érte pénzt, sőt, örültek, ha segíthettek.
Köszönöm a válaszokat. Tulajdonképpen nem stopposról, hanem ismerősről van szó. Tény, hogy nem veszek fel stopposokat, manapság már sosem lehet tudni.
Nyilván nem arról az 1000 Ft-ról van szó, hanem az elvről, hiszen én is elvittem már másokat, és nem kértem autópálya-, gumikopási és még isten tudja milyen díjakat, tőlem viszont ugyanilyen esetben elvártak. Az említett süti-kávét pedig nem vártam el, csak jólesett a figyelmesség az utasom részéről.
Ha épp hazafelé tartanék és egy ismerőssel találkozok akkor elviszem ha pont útba esik, pénzt persze nem kérek tőle ha már úgyis arra megyek.
Ha megbeszélem valakikkel hogy elmegyünk valahova kocsival akkor előre tisztázom velük hogy dobjuk össze a pénzt benzinre. Általában benne vannak mert olcsóbbra jön ki mint a buszjegy és még kényelmes is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!