Fiat uno milyen kategoriáju lehet a rallyban?
Amint észreveszem a kérdésedből,még nagyon messze jársz korban ahhoz,hogy versenyezhess.:)
A 4 közül Lancered szerintem nem lesz.Ahhoz drága,hogy hobbi szinten versenyezz,ahhoz pedig,hogy profi szintem nyomd,profinak kell lenned.Ezek hosszú évek kellenek.
A legesélyesebb a Fiat Uno.Ez a legolcsóbb,legelérhetőbb.
Gyakorlatilag amatőrben nem nagy szám versenyezni,ezért is amatőr a neve.itt többnyire szabadon tuningolhatod az autót,mert hengerűrtartalom szerint csoportosítanak.
Profiban már kissé nehezebb lesz az életed.Az Uno-val "N" illetve "A" csoportban versenyezhetsz.Az "N" a széria autók csoportja,míg az "A" a túraautó kategória.
A versenyzéshez rengeteg pénz kell,és hatalmas elhivatottság.Nem egészen úgy megy,ahogy a filmekben.
Nappal dolgozol,este szerelsz,éjjel tréningezel,hétvégén versenyzel.A csajozásra,bulizásra nem marad idő.
Az amatőr rally és a szlalom egy átlag embernek is elérhető.Egy valamire való autó 350ezerből kihozható.Versenyenként kb 20ezret számolhatsz.
A nevezési díjak amatőrben 3-10 ezerig terjednek.Meg kell venned az üzemanyagot.A gumik fogyó eszköznek számítanak.A futómű alkatrészei állandó felújításra szorulnak.Versenyenként olajcsere.A kuplung is hamar cseréssé válik.
Tudom.Vannak szponzorok.Igen.De ahhoz támogatót találj,jó eredményeket kell hoznod.A jó eredményhez gyors autó kell.Gyors autó,csak sok pénzből hozható ki.Sok pénzt csak a szponzor ad.De mikor is szerzel támogatót? Ez egy ördögi kör.
Jól gondold meg,hogy ezt akarod-e csinálni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!