Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi az a duplakuplung?

Mi az a duplakuplung?

Figyelt kérdés

Egyszer meg egy filmben hallottam ezt a kifejezest, igy szolt: "gagyi modra valtasz dupla kuplung nelkul". Versenyeztek es a gyoztes mondta a vesztesnek.

Annyit ismerek (de az traktornal van) hogy ha 9. fokozatba akarok valtani akkor 8-asbol ugy kell atrakni hogy kuplung, ures, kuplung fel, kuplung, kilencedik. Ez az?

2010. dec. 14. 19:31
 1/7 anonim válasza:

Figyeld a vidit és rájössz:

http://www.youtube.com/watch?v=0j-3xIZK-Bk

Am amit mondasz az a halálos irambanban volt:d 1ikkedvenc film.!

2010. dec. 14. 19:39
 2/7 anonim ***** válasza:

Egyenes fogazású asszinkron versenyváltóknál szokás duplán kuplungolni.Magyarul: 1-kuplung-0-kuplung-2

Vagy a gyakorlott versenyzők magas fordulaton kuplung nélkül átdobják a következő fokozatba.

A dupla kuplung ennél a típusú váltónál hasznos,sokkal simább váltást eredményez,de ha nem rendelkezik kellő tapasztalattal a sofőr,akkor sok időt vesz el,ami versenyben nem előnyös.

2010. dec. 14. 20:01
 3/7 anonim válasza:

Az újabb automata váltós autóknál szokták ezt alkalmazni( lehet manuálisnál is ezt nem tudom) az a lényege, hogy sokkal simább a váltás, sőt nem is érzékelhető.

A fokozatok így osztják ketté a 2 kuplungra:

R 2 4

1 3 5

2010. dec. 15. 10:34
 4/7 anonim ***** válasza:

mai autómatáknál így van:

R246

1357

2010. dec. 15. 16:47
 5/7 anonim ***** válasza:
ha jól tudom akkor a duplakuplungos autómatákat "csúfolják" fokozatmentes autómatának. javítsatok ki ha nem így van.
2010. dec. 22. 00:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem. A fokozatnélküli váltók egészen mások. Azokban alapból nincs fokozat, hanem gyorsuláskor felugrik 6-7 ezerre a fordulat és ott marad végig amíg gyorsulsz. Egy duplakuplungos automatánál viszont cserélődnek a fokozatok, csak olyan gyorsan, hogy szinte nem is telik el idő 2 fokozat között.
2010. dec. 22. 15:33
 7/7 anonim ***** válasza:
értem :)
2011. jan. 2. 02:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!