Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy kéne bekötni? Valakinek...

Hogy kéne bekötni? Valakinek valami tapasztalata?

Figyelt kérdés

Ma vettem a kocsihoz ( Golf IV ) nappali világitást...Szóval az a LED égők ( 6 led égőből áll ) [link]

Igy néz ki kb... És Fogalmam sincs hogy hogyan kéne bekötni ??? Valahogy úgy kéne,hogy tudjam ki-be kapcsolni... Mert nappal csak ez menne... Éjjel pedig a rendes fényszórókat is használnám... Valakiken valami tippe ??? A lehető legegyszerübben kéne

2010. dec. 13. 18:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez nem nappali menetfény, csak kiegészítő helyzetjelző lámpa. Nem felel meg az E4/R87 követelményeinek. Nappal önállóan nem használható csak tompitottal együtt. Éjjel meg a menetfény nem használható együtt a tompitottal. Szóval oda kötöd, ahova akarod, vizsgán nem fogadják el, a rendőr meg vagy elenged vagy nem.
2010. dec. 13. 18:39
 2/7 anonim ***** válasza:

Légyszíves ne haragudjál ezt most nem sértésnek szánom amit írok, de ha nem értessz hozzá és most csinálod elősször egy szöveges utasítás alapján akkor inkább bele se fogj. Vidd el autóvillamosságishoz, vagy kérj meg egy hozzáértő ismerőst hogy szerelje be neked, és közbe magyarázza el a dolgokat.

Az a gond hogy ha valamit elszúrsz akkor szerencsés esetben még időben észreveszed a rövidzárat, de ha nem akkor simán ki tud gyulladni az autó, nagyon sok példa volt már rá hogy nem voltak megfelelően bekötve a fények, hangtechnika és kigyulladt az autó.

Pont 2-3 hete volt itt nálunk hogy egy rosszul bekötött erősítő miatt kigyulladt egy kisPolski + még fel is robbant a tankja.

és mégegyszer, ezt abszolúlt nem sértésnek vagy oltásnak szántam, csak is az autód, és a saját/mások biztonságának érdekében mondom ezt el.

2010. dec. 13. 18:43
 3/7 anonim ***** válasza:

18:43 vagyok

és igen, ha ezt meglátja egy rendőr azért szó nélkül megvághat, és műszaki vizsgán se engedik át így az autót, amik megfelelnek a szabványoknak azok 20.000 ft felett vannak.

2010. dec. 13. 18:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem kösd rá a helyzetjelző vezetékére, hogy azzal együtt égjen. A helyzetjelző égő előtt rácsatlakozol a kábelre és elviszed azon az áramot, de ne használj nagyon vékony keresztmetszetű vezetéket, külön a jobb és külön a bal oldalit. Felrakod a műanyag lökhárítóra valahova, és akkor nem hiszem, hogy szólnának érte az új autókon is mind ilyen van. Legfejebb megcsinálod úgy, hogy csak a sarukat szét kelljen húzni és műszakira le is tudod venni. A többi közlekedőt pedig nem fogja zavarni. Külön kapcsolóra nem javaslom, mert azt égve is felejtheted és az csak mókolás mert a kapcsolót nem nagyon tudod esztétikusan elhelyezni.
2010. dec. 13. 19:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Semmilyen utólagos kókányolást nem enged meg a hatóság.

Majd szembesülsz vele ha egy igazoltatás során közli veled a rend őre! Ezek az eső újabb Audik lemajmolása ahol ezt GYÁRILAG alkalmazták és amibe nem köthet bele a police.

A tiéd vmi kínai cucc mint szinte minden és én a helyedben nem furkálnám össze a jó kis 4-es Golf lökösét egy ilyen miatt.

2010. dec. 13. 21:39
 6/7 anonim ***** válasza:

csak az új autókon gyárilag van fent.

ilyen nappali menetfényt utólag csak úgy lehet beszerelni hogy anyámkynyja szabványosat kell venned (20.000) ft alatt nincs, valamint hivatalos műhelyben kell elvégezni a szerelést.

Máskülönben egy hepciásabb rendőr elveheti a forgalmidat is.

2010. dec. 13. 23:13
 7/7 anonim válasza:

Szia!

Szerintem meg ezt olvasd el: [link]

Ezután eldöntheted, hogy bekötteted (bekötöd), vagy sem. Én is tervezem egy ilyen beszerzését, beszerelését.

De itt egy másik cikk: [link]

Én ezek alapján be merném szerelni.

2011. okt. 16. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!