Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autómban 15W40-es motorolaj...

Az autómban 15W40-es motorolaj van, után szeretném tölteni, találtam itthon 10W40-es olajat ugyanabból a fajtából. Kérdésem hogy ha utántöltöm a 10W40-essel lesz-e valami baj belőle?

Figyelt kérdés
2010. dec. 9. 12:04
 1/7 anonim ***** válasza:

igen.

A két olaj teljesen másképp viselkedik terhelés hatására!

Ez olyan mintha lenne egy Ford Focusod és egy Transitod.

És megkérdeznéd, hogy a focussal is tudsz majd-e másfél tonna cementet vinni?!

2010. dec. 9. 12:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Elözönek igaza van. NEM kellene ezt csinälni. mindig csak UGYANAVVAL szabad rätölteni
2010. dec. 9. 12:49
 3/7 anonim ***** válasza:
Én sem ajánlom,de milyen autód van hogy 15W 40-est nyomsz bele?
2010. dec. 9. 12:49
 4/7 anonim ***** válasza:
Bizts valami öreg Merga, 400 000 km-rel. :)
2010. dec. 9. 12:50
 5/7 anonim ***** válasza:
51%

Semmi gond nem lessz!Annyi hogy a viszkozitása egy ötös értékkel alacsonyann mint ami benn van.Mondjuk ha forditva lenne akkor azt mondanám hogy ne tedd mert sürübb lessz.Azzal hogy most kicsit higabb lessz még segitesz is neki hogy picivel könnyebben forgassa át a motort az öninditó a hidegben.Nem tudom hogy honnét szedték az előttem válaszolók amit irtak.

Mondjuk a szintetikus és nem szintetikus keverése nem ajánlott.De a többi még a márkától is független.Lehet két különböző márka is ugyanabból a finomitóból kapja,csak más érdekcsoport csomagolja!!Az indexszámnak van jelentősége,de ha a gépkönyv ilyet ir akkor semmi gond sem lessz.

2010. dec. 9. 13:07
 6/7 Beatrix17 ***** válasza:
Nyugodtan potolhatod abból,télen még jobb a híg olaj!
2010. dec. 9. 16:53
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat! Egy Mazda 323-asról van szó 97-es. Azt hiszem csak megpróbálom utántölteni a 10W40-essel. Csak nem lesz gáz. Kellemes ünnepeket!
2010. dec. 9. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!