Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért szereti mindenki annyira...

Miért szereti mindenki annyira a régi fajta Swiftet? Illetve miért mindenki azt ajánlja?

Figyelt kérdés

Ugye a régi Swiftek kicsik, ocsmányak, virsli gumi van alattuk, nem túl biztonságos velük közlekedni, és még fordulatszámmérő sincs a legtöbben!

Ennek ellenére ha tanácsot kérek hogy milyen autót vegyek, vagy megkérdem a FIAT Bravohoz, Puntóhoz, Renault Cliohoz mit szólnak akkor azt mondják az sz.r vegyek Swiftet az jó olcsó és megbízható, meg jól fel van szerelve... Pedig amikor rákeresek ilyen 500000-ért akkor csak egy sima Swiftet dob ki amiben még fordulatszámmérő sincs... Jó annyi igaz hogy a 2000 előttikben ami 500 abban van pár dolog, de ha már több mint 10éves autót veszek akkor az nem Swift lesz! Apám is megőrjít vele hogy a Swift milyen jó pedig nem túl jó...

Ti amúgy milyen autót ajánlanátok i9lyen 500000körül? Annyi kikötésem van, hogy 1998-as évjárattól ne legyen régebbi.

2010. dec. 5. 15:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Kocsit ajánlani nem tudok, csak egy pár mondatot fűznék a támához. Nekem egy régi, "fapados" Swift-em van (1994-es, japán). A korához képest műszakilag hihetetlen jó állapotban van, az amúgy is kopó dolgokon kívül nem nagyon kellett rá költeni és szeretem vezetni. Van újabb, nagyobb jó felszereltségű kocsink is, azt is használom, de szeretem a kis Suzukit. Volt Fiatunk, műszakilag egy kakinak tartom, állandóan lehetett szereltetni valamit rajta, ezért egy idő után jobbnak láttuk megválni tőle. Az ismerőseim körében az Opel és a Toyota örvend nagyobb népszerűségnek. Jövőre szeretnék venni egy fiatalabb járgányt, valószínüleg Opel vagy Suzuki lesz a választottam.
2010. dec. 5. 15:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért szeretik a Swift-et, mert tényleg ez a legjobb ajánlat abban az évjáratban és árkategóriában!

Kevés a fenntartási költsége, kevés a fogyasztása, olcsó szervizelni,elpusztíthatatlan japán mechanika van a néhol gyengécskének tituált kaszni alatt.Ilyen érveknél kit érdekel a fordulatszámmérő?Minek az egyáltalán?Szerintem az egy sportautóba szükséges nem egy Swift-be!

Kerékben sem értek egyet veled.Minek egy normál utcaiautó alá úthenger?Nagyon sok szép könnyűfémfelni létezik Suzukira és máris csicsás az autó.

Tehát én is ezt ajánlanám.De hogy tudj választani akkor mondanám még ebben a kategóriában az Opel Astra F modellt vagy Toyota Corolla-t.Szerintem ilyenekben gondolkozz, a francia és olasz kocsikkkal szokott probléma lenni és elég macerás a szervízelése!

2010. dec. 5. 15:40
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

szia!

Szerintem egygszerű matematik az egész. Milyen autóból van a legtöbb az utakon? Suzikiból. És mindenki a saját 'xarát' védi, ezérta szuzuki fog nyerni. Hogy ha autót akkarsz venni akkor szerintem ne swiftet. Az egy lélektelen szar kis gép, amiben számomra minden megtett kilométre egy rémálom a kényelmetlen üllésekben a komfortnélküli futtómüben, az ultra gagyi belsőben. Én fiát tulajdonos vagyok így én nyilván modnanám, hogy nézzél egy puntot, mert én a fiátokat védem, majd jön fordos, opelos, trabantos mindenki azt fogja mondani amilyen márka neki van és szereti. Szóval, ha az autó csak és kizárolag közledkin kell és nem izgat hogy csunya mint a bűn és kényelmetlen, és hogy minden 2 embernek olyan van, akkor egy jó választás szerintem is mert valóban olcsó és nem nagyon szeret tönkre menni. De ha az is kell hogy élvezd azt hogy benne ülsz, hogy várd hogy mehessél vele akkor nézzél valami mást. :)

Ja és egy jó tanács barvából/bravoból 1.4est NE HOGY MEGVEGYÉL, mert a Fiát egyik legrosszabul sikerült terméket :) 1.2es 16szelpes fiát motorok sztem nagyon jók és 80le már annyira nem is kevés. Ha kicsit többet akkarsz akkor ott van az 1.6 16v azzok is nagyon jók aztán ha sokkal többet akkor 2.0hgt. Vagy ha árban kicsifeljebb mész akkor már fogsz kapni 2.4 20V-t is, de az már nagyon más kategoria :)

2010. dec. 5. 16:00
 4/7 Beatrix17 ***** válasza:

Én nem szeretem!Sőt!Nem is ajálgatom!

De biztos azért,mert alig eszik,3forint minden alaktrész bele,és olyan igénytelen,hogy senki nem fogja ellopni a ház elől!!

2010. dec. 6. 11:00
 5/7 A kérdező kommentje:

"A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad."

Szia!

Hát jah, elég sok swift fut, olyan népautó feelingje van :D azért sem kell, de végül is nem ez a fő ok. Amúgy egy Trabant a maga idejében szerintem jobb autónak számított mint most a régi fajta swift. Mérnöki precízítás odafigyelés gondos megtervezés stb stb.

Ha ránézek egy swiftre, akkor a motortér is igen kicsi, ha belenézek a motortérbe akkor a motor sem túl nagy, és picit igénytelenül van összetákolva...

Maga a karosszéria is ocsmány igénytelen, az egész autó olyan mint egy szappantartó, kis virsli gumikkal... Gondolom a fékek sem azok a nagyon faxák benne. A belsőtér is tele van igénytelen ronda műanyagokkal, a fordulatszámmérő hiánya pedig költségcsökkentés miatt nincs ami nagyon odabax...

Puntóban gondolkodom, de ha van megfelelő állapotú Bravo akkor azt veszem. Amúgy a Puntó egész pofás, és nem sok rosszat hallottam még róla.

Köszi a tanácsot, akkor az 1,4-es Bravokat kerülöm :D amúgy az összes 1,4-es Bravo/Brava motorja rossz, vagy csak a 99előttieké?

Amúgy olyan 1,2-esben gondolkozom, ha véletlenül nincs, akkor egy 1,6-os.

Hát ja 80LE nem rossz, nekem pl pont elég lenne :D

2010. dec. 6. 19:05
 6/7 A kérdező kommentje:

Beatrix17 válasza:

Én nem szeretem!Sőt!Nem is ajálgatom!

De biztos azért,mert alig eszik,3forint minden alaktrész bele,és olyan igénytelen,hogy senki nem fogja ellopni a ház elől!!

Hali!

Én sem szeretem, szeretem az autókat de a Swift valahogy sosem tetszett mindig úgy voltam vele ha ránéztem h milyen ocsmány :D

Hát hogy alig eszik az jó tulajdonság, de számos kis autó van amelyik nem fogyaszt sokat, de pl hogy olcsó az alkatrész hozzá azért még én (és szerintem sok ember) nem a swiftet fogja választani.

Igazad van senkinek sem kell inkább a pofás kis jószágokat lopják el nem a swifteket :D

amúgy pl az utcán van egy újabb fajta swift aminek az eleje be van horpadva, már hónapok óta áll az utca mellett a parkolóban de senki nem nyúlt eddig hozzá :D Hát úgy látszik nem csak a régi nem kell az új sem :D

2010. dec. 6. 19:10
 7/7 anonim ***** válasza:

az összesé rossz a stilók se viccből nem kaptak 1,4es-t 2004-ig :) tehát ne :)

Am. egy gyors kérdés, így ahozz a kedves tartó szárakhóz akik lepontoztatk nullára, hogy mi volt benne amim a kis lelkét bántotta?:( -.-"

2010. dec. 6. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!