Vennék egy amerikai típusú autót, tapasztalat valakinek?
Dodge Durango, Ram
Lincoln Navigator, Town Car
stb...
Vagy terepjárót vagy valami kellemes "hajó" típusú autót szeretnék.
- Mennyit fogyasztanak ezek? (mert elég nagy motor van mindegyikbe 2000 fölött van bőven mind)
- Magyarországon mennyire körülményes szervizelni illetve az alkatrészek drágák?
- Megbízhatóságuk milyen? (elektronika, rozsdásodás, motor)
- Valami luxusadó vagy ilyesmi vonatkozik-e ezekre, illetve van-e még az az adó típus, hogy bizonyos köbcenti felett autókra rengeteget kell fizetni valamilyen adó címen?
Mivel Magyarországon nagy valószínűséggel nincsenek jenki autó lerakatok, illetve szervizek, ha valami elromlik az autóban, kb. egész kis vagyonkába fog kerülni az alkatrész megvásárlása, szállítása, és dupla annyi időbe.
Valamilyen extra adó biztos hogy van rájuk, kedves kormánykánk lassan az adót is megadóztatja, úgy veszi ki a pénzt az emberek zsebéből ahogy tudja. Mindent összevetve, nem jósolok nagy jövőt az amerikai autóknak idehaza.
-alkatrész beszerzése drága
-luxuskategória esetén eddig is volt adó.:P
-fogyasztás biztos jó sok, havi szinten szerintem rászámolhatsz akár 50E benzinköltséget
A költségek iránti érdeklődésed azt sugallja, hogy ezek számítanak neked.
Akkor jobban teszed, ha megbarátkozol a gondolattal: neked nem való amerikai autó.
Van olyan anyagilag jól eleresztett ismerősöm, akinek van egy ilyen "hajó" típusú kocsija, de csak az udvarra szokott kiállni vele, hogy kifényesítse, különben a Passzátjával közlekedik.
Hi, nekem épp LIncoln town car-om van. 5 éve. 1,5 m-ért vettem és uennyit kellet rákölteni! Nem túl +bíz6ó viszont ilyen autót sehol nem gyártanak usa-n kívül nekem sose kéne más ford v. gm márkán kívül. ( a chrysler-t nem szeretem )
Elég olcsó használtan és mindig találni eladót. Majd szeretnék mást is kipróbálni de még nem tudtam eladni. Most ki van vonvna a forgalomból de ha lesz rá lehetőségem akkor teszek bele lpg-t. Úgy máűr nem is drága tankolni!
a 90-es évek autóit ajánlom több is volt ill. van most is.
ezek zöme már tisztességesen van elektromos hütyüvel szerelve, de nem túl bonyolult.
a te személyes döntésed mit választól menny le alfába és döntsd el, ha megvan néhány észrevétel
a M.o. szerelők többsége olyan mint az országunk lazák mint a riga lánc.
tehát a te vagyontárgyad lesz, a fenntartásra kiadott
pénzt jól nézd meg, mert ákombákomolnak meg ez amerikai
autó és húzás is lehet a vége. pedig ez is négykeréken fut
többnyire.
mindenképpen kell szervízháttér és alkatrész beszerzés
minél ritkább és öregebb annál problémásabb lehet.
azért az internet számodra is elérhető, ha alkatrész kell
meg tudod nézni akár az USA-ban is a kínálatot.
érdemes elektromos kapcsolási rajzot beszerezni,ha hazai
jó szaki berheli komoly segítség lehet neki.
autó kiválasztás, fogyasztás:
ha első autód amerikaira gondoltam hétköznapi gépet javaslok, árban 500-1000 e között motorja 3000-4000 cm3 közötti, fogyasztása szedan esetén 10-15l között
ha nincs törve, nyűve a kaszni 20 évesen is kevés hozzányúlást igényel, a mechanikai részek meg az elődök
használati,karbantartási szokásait tükrözik, ezt is megveszed a kocsival együtt.
célszerű amcsi gépekben jártas emberek társaságát keresni.
és vétel előtt motordiagnosztikát csináltatni.
ezek a későbbiekben nahyon megtérülnek.
sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!