1.3as benzines suzukiba milyen üzemanyagot töltsek?
Nekem is 1.3-as Suzukim van. Ha a tied is a régi, központi befecskendezéses típus, akkor olcsón át tudod alakíttatni etanolosra (5000 Ft). Az injektornál lévő hőfokgombával sorba kötöttünk egy potmétert, így tudom szabályozni a keverési arányt, így tiszta etanollal is simán megy az autó. Ez 100 km-enként plusz egy liter fogyasztást jelent, de így is megéri. Átalakítás nélkül ennél a típusnál legfeljebb felesben tudsz E85-öt tankolni. De hidegben nem ajánlom az etanolt. Én is benzinnel járok télen, és csak nyáron használok tiszta E85-öt. Az ok: Hidegben nem szeret égni az alkohol, és erősen megnő a fogyasztásod.
Az új Swiftnél csak átalakítóval ajánlom az alkoholos üzemet, mert a hengerenkénti befecskendezés nem tolerálja az E85-öt. Az átalakító ára ehhez a típushoz 20-25 ezer Ft.
„Hidegben nem szeret égni az alkohol”
Nem szeret párologni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!