Simsonra hogy lehet üzemanyagszint-jelzőt rakni/szerezni?
Asszem lehet venni univerzális benzinszintmérőt... én úgy csináltam anno h teletankoltam és felírtam h mennyi KM volt benne akkor, mikor már kifogyott és tartalékra kellett állítani megnéztem megint és kiszámoltam hány KM-t mentem.
Pl. 18.600 volt benne és kifogyott mondjuk 18.900nál.
Valóban, nincs rajtuk benzinszintjelző műszer. Van viszont egy univerzális eszköz: tanksapkának hívják. Letekered, megrázod egy kicsit a motort és mivel a tank nem túl bonyolult alakú, látni fogod, nagyjából meddig van benzinnel. Illetve ezért fontos, hogy tartalékállású benzincsapod legyen (a gyári olyan), mert annak is az a lényege, hogy tudd, mikor fogy ki a benzin. Az utolsó kb. 1 liter már csak tartalékálláson nyerhető ki a tankból, tehát onnantól, hogy tartalékba tetted, tudod, hogy tankolnod kell.
Egyébként pedig nem jó ötlet a Simson tankjába benzinszintjelzőt építeni. A tankban ugyanis nincsenek hullámtörő gátak és a hosszú, lapos forma ideális ahhoz, hogy ide-oda hullámozzon benne a benzin, vagyis a benzinszintjelző mutatója állandóan táncolna (bár meg lehet oldani, hogy csillapítottan mozogjon).
mindenkinek köszönöm szépen a választ!
előző:
és amikor 1 liter van a tankba a benzincsapot tartalékba kell tenni és csak úgy indul el a motor? bocsi ha kicsit buta a kérdés, de még nagyon új vagyok ezekbe szóval hogy szivató meg benzincsap mik ezek nem tudom!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!