Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most szereztem meg a B-kategór...

Most szereztem meg a B-kategóriás jogosítványom, és hallottam olyat hogy ez egy ideig ,,próbajogosítvány’’ és hogy a még a legkisebb kihágásokért, értsd: (gyorshajtás,tilosban parkolni stb) elveszik a jogsit. erről mit lehet tudni? mennyire igaz?

Figyelt kérdés

tegnap 14:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem igaz.
tegnap 15:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nincs ilyen. Az egyetlen korlátozás és különbség friss jogsísként, hogy 2 évig nem vontathatsz utánfutót.
tegnap 15:17
 3/5 anonim ***** válasza:
69%

Nem teljesen így van. A kezdő besorolás 2 évig érvényes. Ugyanazok a szabályok vonatkoznak rád és ennek megfelelően ugyanazok a kiszabható büntetések is, mint bárki másnak. Tehát bizonyos szituációban nem fogsz szigorúbb büntetést kapni, mint bárki más. Viszont ha a 2 éven belül olyan szituációba keveredsz, ami miatt bevonják a jogsidat (pl. ittas vezetés, vagy kigyűlnek az előéleti pontjaid kisebb szabályszegések miatt), akkor utána amikor visszakapod, akkor újraindul a kezdő besorolás 2 éve.

Plusz ha nem tévedek, de ebben már nem vagyok biztos, akkor talán van olyan is, hogy ha a kezdő időszak alatt kétszer is előfordul ilyen eset, azaz kétszer is újra kell indítani a 2 évet, akkor a harmadik alkalommal már visszavonják a jogsit. Nem csak ideiglenesen elveszik, hanem végleg bevonják. Ilyenkor a nulláról kell kezdened a jogsiszerzést (oktatások, vizsgák, stb), plusz még egy PÁV IV vizsgát is tenned kell.

tegnap 15:18
 4/5 anonim ***** válasza:

Magyar jogsiról van szó? Magyarországon az első nemzetközi megszerzésétől kezdőnek számítsz. De te, nem a vezetői engedélyed.

Ami kikötés pl., hogy autóval nem vontathatsz, motorral nem vihetsz utast. Két év után ez megszűnik.

Szabályszegés esetén nincs semmi eltérés.

tegnap 16:01
 5/5 A kérdező kommentje:
minden vilàgos! köszönöm a tájékoztatást!
tegnap 18:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!