Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel G Astraban megéri motort...

Opel G Astraban megéri motort cserélni?

Figyelt kérdés
Van egy 2003-as opel G astra-m, amiből menet közben elfolyt az olaj, és most komplet motorhibás lett. Ha beindítom a motort akkor dől ki a kék füst az autóból, és nincs is semmi ereje. Szerelőm azt mondta ha meg is mentem akkor érdemes motort cserélni benne mint ehhez hozzányúlni, viszont nem lett szétszedve, szóval konkrétan nem tudjuk a problémáját. Szerintetek érdemes lenne cserélni benne motort, és ha igen akkor kb mennyibe fáj egy mások motor, beszerelés, lepapírozással mindennel együtt?

ápr. 3. 20:21
 1/6 anonim ***** válasza:
52%
Ha egy kivételesen jó G astrád van a kínálat tetejéről akkor nem kizárt, hogy megérheti, de ha egy normál akkor szerintem nem... Bár eladni nem hinném, hogy kifizetődő motor nélkül max egyben pár százért aztán kiárulják...
ápr. 3. 21:32
 2/6 anonim ***** válasza:
53%
22 éves autó... én nem küszködnek vele, elengedném a kezét: bontó. Írom ezt így, hogy nekem is van egy 20 éves H Astrám, második autó státuszban, részben szerelemből. Romáknak pár százezerért nincs szívem elszórni, ha már ennyi évig vigyáztam rá. De ha ilyen lenne, fődarab, motorhiba, akkor elengedném.
ápr. 4. 07:16
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Annyira fika motort már rég láttam, amit ne lehetne megjavítani.

Legutóbb egy megszorult 1.7dti isuzu motorost.

Na azt már én is cseréltem.

De az be se indult.

Pillanatok alatt lent van a hengerfej, olajteknő, és akkor egyből adja magát a hiba, ha van.

Kérdés, milyen motorral van szerelve.

Csináltam 1.2 ecotec-et is, borzalmas állapotban volt a csapágyazása, de a henger, dugattyúk tökéletesek voltak.

Ott is motort akartak cserélni.

ápr. 4. 08:15
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát nekem 1.6 benzin ecotec van benne.

Nekem beindul és szép hangja is van ahhoz képest hogy dől ki belőle a füst. Én őszintén nem értek hozzá csak így laikus szemmel nézve én dugattyúra tudnék gondolva, vagy a dugattyú gyűrűkre.

Mert nagyon kékes füst jön ki a kocsiból szóval biztos hogy eszi az olajat.

De nem tűnik hengerfejesnek mert nem keveredett a víz meg az olaj.

ápr. 4. 17:59
 5/6 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem megfontolandó lenne az, hogy elengedni.

Ráadásul a donormotor is lehet ugyanúgy rossz. Akkor pluszban abba kellene belenyúlni.

ápr. 4. 21:15
 6/6 Szolovjov ***** válasza:
Egy motorcsere nem nagy szám. Másfél nap alatt megvan. Otthon átdobja az ember és így nincs munkadíj sem.
ápr. 5. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!