Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Futómű beállítás lehetetlen?

Futómű beállítás lehetetlen?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Vettünk egy használt Astra K kombit. Minimálisan nem középen volt a kormány, de tényleg szinte semmi. Dehát, legyen megnézve, elvittük futómű beállításra. Két nap, kb. 3-3 órát szenvedett vele a srác. Hol ide pakolta a kerekeket hol oda. Nem érti miért nem jó. Először biztos a program nem jó, vigyük vissza masnap. Megvolt. Így sem jött össze, de mióta hozzányúlt, az autó olyan mértékben húz balra, hogy eszméletlen. Most ott tartunk, hogy vigyük vissza megint, de úgy,hogy reggel és majd szól ha kész. Szerintetek létezik ilyen ? Van ilyen, hogy nem lehet beállítani?
ma 13:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem ért hozzá , nem is tudja mit kell akkor csinálni.
ma 13:40
 2/8 anonim ***** válasza:
Oda ne vigyed, nem ért hozzá az tutti.
ma 13:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Ezek szerint létezik. Bár nagyon egy balpénisz lehetett az a "szaki". Vagy lehet hogy ért hozzá és a lehúzás a cél.
ma 14:08
 4/8 anonim ***** válasza:
68%

Szétrohadt vagy karambolos autóval előfordulhat.

De jelen esetben valószínűleg csak a szerelő bénázik.

ma 14:11
 5/8 anonim ***** válasza:

Ugyanilyen autóm van, első tulaj vagyok. Gyárilag 0 km-es korában is ilyen volt, azaz nekem sem állt teljesen középen a kormány. Egy hajszállal ferde volt.

Márkaszervizben garanciában meg is reklamáltam, hogy kérek egy beállítást, de elhajtottak azzal, hogy ez ilyen, szokjam meg.

Aztán később más okból futóművesnél ellenőriztetni akartam a futóművet. Rögtön rá is kérdeztek, hogy eddig is ferdén állt-e a kormányom. Teljesen ki tudták korrigálni. De úgy volt nálam is, hogy állítottak rajta, elmentek a környéken egy rövid körre, Mérés, majd újból állítás. 4-5 ilyen próbálkozás után sikerült teljesen belőni. Még a kormányszög érzékelőt is újrakalibrálták. Teljesen jó lett és nem is fizettem sokat. Nem húz semerre, de mondjuk előtte sem volt ilyen problémám. És évgre középen ál a kormány, ha egyenesen megyek.

ma 14:18
 6/8 anonim ***** válasza:

Futóművet sosem állítunk csak úgy. Kivétel nélkül mindig azzal kezdjük, hogy átnézzük a futóművet. Nem-e lóg gömbfej, szakadt szilent, stb. Ez megtörtént?

Ha igen, akkor meg legyen már olyan kedves és nézze végig az összes értéket, ne csak az összetartásra koncentráljon. Mert tény hogy csak az állítható rajta, de attól még a többi érték is lehet rossz. Adott beállítási jegyzőkönyvet? Mondani kéne neki, hogy nyomtasson egyet. Töltsd fel ide.

ma 14:20
 7/8 A kérdező kommentje:

Itt a jelentés.

[link]

Köszi, ha ránézel!!!

ma 15:01
 8/8 anonim ***** válasza:

Az első kerékdõlések keresztbe-kasul, jobb hátsó is csámpás egy kicsit. Ezek simán elvihetik az autót. Hiába állítja az első összetartást, nem lesz jó, mert nem az a gond.

Egyébként ha a jelentésből jól veszem ki, Launch gépet használ. Azzal amúgy valóban előfordul, hogy hiába állítod tökéletesen, utána szar az egész és elölről kell kezdeni, de azért legrosszabb esetben 2-3 állítás elég kell hogy legyen. Ha nem, akkor vagy más probléma van a futóműben, mint nálad is, vagy nincs megfelelően kalibrálva a gép, vagy nem vízszintes a felület, amin áll az autó beállítás közben.

ma 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!