Egy subaru g3x, aszfalton hangtalan, hibátlan. Amint rámegyek a földútra, erősen kopog. Ha "belezuhan" a kerék egy mélyebb gödörbe, nagyot csattan erősen és amikor hegyre indulok néha ropogó hangot ad ki. Ez féltengely bajra utal esetleg féltengelycsukló? Azonnal cserés vagy meddig szabad így használni? Nem minden hegyre indulasnál ropog azért, csak amikor nagyon komoly erőfeszítés kell.
Köszi mindenkinek!
febr. 16. 09:13
1/6 Mad Max2 válasza:
Inkább... Toronycsapágy vagy támasztógömbfej, esetek kormányösszekötő vagy akár kormánymü is lehet. A féltengely a legkevésbbé valószínű. Meg kell nézetni szerelővel
febr. 16. 09:49
2/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Igy vittem a "szaki-hoz", hogy valami kopog és csinálja meg. Kicserélt egy törött rugót, egy teleszkópot és ennyi, fizethettem és hozhattam el. Na most olyan gondban vagyok, hogy az összes kb. 10 "szervíz" ilyen minőségben dolgozik. Kihez tudjam vinni ezt a faék egyszerűségű autót, hogy végre rendbe tegyék?
febr. 16. 10:45
3/6 anonim válasza:
Féltengely kanyarodáskor recseg.
Nekem a lengéscsillapító volt rossz, ugyanezt csinálta.
Lehet még a talpas is.
febr. 16. 11:00
4/6 anonim válasza:
Olyan hulladék alkatrészeket gyártanak manapság, hogy szinte hihetetlen, hogy kifizet az ember százezreket és nem bír az alkatrész 1 hónapot míg megint rossz. A szerelőkről meg inkább ne is beszéljünk. Szinte bármi lehet a futóműben, meg kell nézni rendesen.
febr. 16. 12:12
5/6 anonim válasza:
Minden autó kopog ha olyan földúton mész ahol a mély kerékvályatok miatt leér az alváz a földre.. 😆
febr. 16. 13:35
6/6 A kérdező kommentje:
Akkor biztosan nem a féltengely, mert kanyarodáskor semmi hang. A földúton meg olyan, mintha valami mozogna aminek nem kellene vagy valami túl sokat mozogna és ezért két rész ütközik. A ropogás meg amikor hegyre indulok, az ilyen 3-4 roppanás és utána elmúlik :-?
Köszi a tippeket, keresek valami jó szervízt, ami lehetetlen, de valami lesz 😅
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!