Fékszervó dobra csatlakozó merev vákumcső helyett tehetek fel rugalmas, szövetes erősítésű gumicsövet?
Figyelt kérdés
Autóban a fékszervó dobra csatlakozó merev cső a csatlakozó csonknál hosszában eltörött. Gondolom anyagfáradás, rázkódás, stb. miatt. Van merev csövem, de azon gondolkoztam, hogy tehetek fel (a benzincsőhöz hasonló) szöveterősítésű gumicsövet is? Tudom, hogy utóbbi inkább a nyomásra és nem a vákumra van kitalálva, viszont jobban bírja a rázkódásokat. Valakinek van tapasztalata ebben? Megosztaná?!tegnap 12:14
1/5 anonim válasza:
nem véletlenül használtak merev csövet, mert ha a rugalmas szövetest összeszívja, akkor megszűnik a rásegítésed.
2/5 A kérdező kommentje:
Én is gondoltam erre, de a tapasztalatokra lennék kíváncsi, ha van ilyen.
tegnap 14:07
4/5 anonim válasza:
Az aránylag vastagfalú üzemanyagcsövek tökéletesen alkalmasak erre a feladatra.
5/5 anonim válasza:
Ha az eredeti megoldás fekete, vékonyfalú, félkemény poliamidcső volt, akkor azt hidegen kell felütni a csatlakozókra (keményfából alakos szorítópofát kell hozzá barkácsolni a satuba), és forró vízben (vagy olajban) hajlítani a gyárival azonos alakúra.
Az új cső tíz évig nem lesz hajlamos a repedésre, de aztán a hőciklusok kiöregítik a poliamidot. Viszont ha nincs ilyen csöved a készleteid közt, akkor egy gumicső is nagyon megfelel a célra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!