Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha egy garanciális (2 éves)...

Ha egy garanciális (2 éves) autón hibakódolvasást végzek egy rendes diagnosztikai készülékkel (Foxwell nt680pro), jár e garanciavesztéssel? Semmit nem törlök vagy módosítok, csak kiolvasom.

Figyelt kérdés
Hibajelzést (csekkendzsin) ad a kocsi (ford galaxy), és jó lenne tudni mi is az, valamint így lehetne tudni ha kamuzik a szerviz. Amúgy több mint egy hétre adtak időpontot hogy vigyük be a kocsit. Az meg a másik kérdés, hogy ha ez idő alatt történik valami komoly motorhiba, akkor az kinek a felelőssége lesz? Azt mondták használjuk nyugodtan...
tegnap 08:15
 1/3 anonim ***** válasza:

Jézusom! Miért járna?! Hacsak nem programozod le mondjuk a motorvezérlőt. Akkor sem veszik el a teljes kocsira a garancia. Ha pl tönkre megy a ledes okosfényszóród, attól, hogy az ECU-ra nincs garancia, a fényszóróra még lesz. Az új ECU-t, vagy a visszaprogramozását viszont ki kell fizetned, nem ingyen lesz, mivel a te sarad hogy belenyúltál.

Valamiért úgy van a köztudatban, hogy garanciális autón egy csavarhoz hozzá nem lehet nyúlni. Ha ablaktörlő lapátot cserélsz, már ugrik a teljes autóra a garancia. Nem tudom ez miért és mi alapján terjedt el így, de nagyon nem így van!

Kapaszkodj meg! A 0 éves autómba építettem be motor előfűtőt. Egyértelműen látszott, hogy utólagos beépítés, nem gyári. Utána volt több milliós garanciális javításom. Mivel nem a motorelőmelegítő okozta a hibát, evidens volt hogy garanciából megy. A legkisebb mértékben sem kötözködtek emiatt. Még csak megjegyzést sem tettek. Sőt, gondolkoztam utólagos alváz és üregvédelmen is, rögtön az elején. Erre rá is kérdeztem. Az átrozsdásodási gyári garancia nem fog élni, de pl motorproblémát a legkisebb mértékben sem érint.

Amúgy ha garanciális az autó, akkor nem mindegy hogy hazudnak-e a hibajelzéssel (mi okuk lenne rá) vagy sem? Hiszen neked egy fillérbe nem kerül a javítás. Oldják meg! Minek tennének felesleges köröket, magukat szívatnák vele.

tegnap 09:06
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem jár. Az akkusaru levétel viszont igen!

Hibát véletlenül se törölj!

tegnap 16:38
 3/3 A kérdező kommentje:
Semmit nem nem töröltem/módosítottam. Egyébként ha ez valakinek mond valamit: powertrain control modul: error....
tegnap 17:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!