Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » BMW E46 olaj ömlik a gyújtótra...

BMW E46 olaj ömlik a gyújtótrafóhoz, mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

N46B18A motorkód, 1,8 benzin

Már vásárláskor 5 éve is csepegett egy kis olaj a motor oldalán, akkor nem foglalkoztam vele, idővel többet jártam vele és egyre rosszabb lett így új tömítést és pasztát is kapott, de nem oldotta meg a gondot, ezért tavaly kapott egy aluminum szelepfedelet és új tömítéseket.

Hetekig jártam vele, boldog voltam végre stabil az autó, aztán 3 hengerezés, na mondom biztos, gyertyákat kell cserélni... aztán ez a kép fogadott...

[link]

tegnap 10:01
 1/10 A kérdező kommentje:
tegnap 10:04
 2/10 A kérdező kommentje:
olaj minimális 1L fogyott 10e km alatt, még így is...
tegnap 10:06
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem te is tudod, hogy szelepfedél/tömítés.

Mellesleg gumitömítést tilos pasztázni.

tegnap 10:21
 4/10 anonim ***** válasza:
49%
Pasztát mi a fenének? Ezt a kókányolást, persze hogy nem lesz jó. Elvetemedett a szelepfedél, N46-nál gyakran előfordul. Új vagy használt szelepfedelet kapott? Ha használtat akkor valószínű ez is elvetemedett.
tegnap 10:45
 5/10 anonim ***** válasza:
49%
Várjunk-várjunk, most esik le....ez az alumínium szelepfedél valami tuning cucc? Csak mert a gyári műanyag. Lehet nem is rávaló vagy valami bóvli. Vagy a pasztamaradványoktól az új szelepfedél tömítés nem tud jól tömíteni.
tegnap 10:48
 6/10 anonim ***** válasza:
55%
Akármilyen szelepfedél de ha hő és olajálló szilikonnal kened körbe , soha nem fogja ereszteni.
tegnap 12:31
 7/10 A kérdező kommentje:

Autodocról rendeltem, gyárival teljesen megegyező méret, és jobb szerintem.

Szóval leszedtem a gyárit ami már semmit nem tömített szinte, leszedtem a paszta maradványokat és felcsiszoltam finom papírral + féktisztóval majd áttöröltem.

Ezzel a hőálló pasztával pedig finoman bekentem, hagytam kicsit, hogy meghúzzon ahogy a videókban is láttam. Gumi részét nem kentem.

tegnap 15:27
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

"Autodocról"

Ajjajj.

"felcsiszoltam finom papírral"

Ajjajj.

"hőálló pasztával pedig finoman bekentem"

AJJAJJ!

tegnap 15:40
 9/10 A kérdező kommentje:
500kp elviszed?
tegnap 17:50
 10/10 anonim ***** válasza:
200-ért talán.
tegnap 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!