Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Audi Q5 tulajdonosok mi a...

Audi Q5 tulajdonosok mi a veleményetek az autóról?

Figyelt kérdés

Az Audi Q5 tulajdonoskat szeretném kérdezni, hogy mi a véleményük az autóról.

Használtan szeretnék vásárolni egy Q5 TDI automatát 200.000 km körül.

Mire figylejek?

jan. 20. 18:08
 1/10 anonim ***** válasza:
Nagyon jó autók.
jan. 20. 18:23
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Pontosabban melyik motor, melyik váltó?
jan. 20. 18:36
 3/10 anonim ***** válasza:
Mindegyik jó.
jan. 20. 18:40
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem elég troll-szagú a kérdés, hisz nemrég láttam egy hasonló kérdést hasonlóan megfogalmazva, A5 tdi címmel. Mindegy, hátha csak tévedek és nem vagy troll:)

A Q5 előnye, hogy kis túlzással ugyan azt nyújtja, mint a Q7, leszámítva jó pár apróságot. (Mondom, kis túlzással.) A Q7 más kávéház:)

Összességében kiváló gyártási és összeszerelési minőség autó, amely relatív magas futásteljesítménnyel is megadja a felsőkategóriás érzetet, ha van is rá pénzed!

Nem tudom melyik évjáratból nézelődsz, de a helyedben én elkerülném azt a "nedves" kapcsolású duplakuplungos automataváltót! A vezérlő elektronikája sérülékeny, megbízhatatlan, a váltónak melegedési problémái is lehetnek, ezért ha mégis erre esik a választás, javasolt 50, de inkább 40 ezrenként lecserélni benne az olajat. Sokkal biztosabb választás ha manuális váltóval veszed. Akkor is, ha ebben a kategóriában nagyon csábító az automataváltó kényelme.

A 2.0tdi nem csinál versenyautót a Q5-ből egyik váltóval sem. Erre készülni kell! Menetdinamikában, hang-karakterisztikában közel sincs az erősebb 3.0tdi motorhoz, cserébe a kisebbik tdi-hez nem járnak többletköltségek, mint a +2 gyújtógyertya, porlasztó és a vezérlés szett is lényegesen olcsóbb!

Nem terepjáró, de elmegy ott, ahol egy Duster. Ennyi. Sokat nem szabad tőle várni! Igazi terepjáró képességei/terepszögei nincsenek, ezért csak lazább szerkezetű talajon, vagy hóban fogod előnyét élvezni. Az automataváltó esetében pláne óvaintenélek a durva terepezéstől. Rosszabb körülményt nem is tudnék elképzelni egy bonyolult szerkezeti automataváltó számára, a légrugós futóműről nem is beszélve. Inkább keress tekercsrugós változatot!

jan. 20. 22:10
 5/10 A kérdező kommentje:

Nem trollkodok.

Köszönöm a választ.

2015 S Line vonalat nézem.

Nagyon rizikós az automata váltós?

jan. 21. 00:34
 6/10 A kérdező kommentje:
jan. 21. 00:38
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

#4 vagyok.

Minden automataváltó rizikós tud lenni, ha nincs rá pénzed/hozzáértő szerelőd. Unalomig ismert igazság, hogy nem a futásteljesítménytől kell félni, hanem a karbantartás hiányától.

Ezt a saját pénztárcámon tapasztaltam meg.

1 év 3 hónap használat után engedtem el a 7-es dsg automata 2.0crtdi passatom kezét, amikor is Debrecen-Budapest út kellős közepén állt meg alattam autópályán, egy nagy "lökés" szerű torpanás után. Azonnal tréler+telefonálás a legközelebbi szervízbe, ahol már telefonon tájékoztattak a milliós költségekről... Már egy hónapja a garázsban állt az autó, ami alatt több szervízbe is elszállíttatam. A legjobb áranánlat amit kaptam, másfélmillió volt, egy egyszerű vezérlő elektronika kiolvasása után! Számomra nem lett volna gazdaságos felújíttatni ennyi pénzért, hisz az autó vételárához képest ez egy jelentős költség.

Végül beadtam egy golfba, ami óriási visszalépés volt számomra, de sokkal beláthatóbbak a költségei, hasonlóan jól megy, csak ugye nem dsg automata és jóval hangosabb az utastere.

Néhány hete újra elkezdtem keresni a passatokat. Szembe is jött velem a korábban tulajdonomban lévő autó, már elvileg felújított váltóval. 290 ezerrel adtam el, most bőven 300 felett van benne. Jó látni, hogy még megy:)

jan. 21. 09:13
 8/10 A kérdező kommentje:

És amit belinkeltem ahhoz az autóhoz mit szólsz?

Árban sokat kérnek?

jan. 21. 09:28
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Képek alapján szép. Szerintem nem kérnek érte sokat az itthoni árakhoz képest. Ez az ár reális lehet. Ennyi kilométer futásnál a rizikó sem akkora (még).

Ha erre esik a választásod, mindenképp kezdj egy nagy szervízzel, hogy nyugodtan aludj:) sok szerencsét!

jan. 21. 09:35
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat és a normális hozzáállást a témához. Ritka az ilyen ezen az oldalon.

Szép napot! 🙂

jan. 21. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!