Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Zafira B 1.6 116 Le...

Opel Zafira B 1.6 116 Le motor mennyire gyenge/lomha a kasznihoz képest?

Figyelt kérdés
Láttam van 105 Le motorral is, illetve 140 Le 1.8 ccm3 motorral. Érdemes a 140 Le? Turbósat nem igen szeretnék pl Merivából.
jan. 19. 18:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
Annyira, mint egy szívó 1.6-os motor. Nem egy erőmű, de meg lehet szokni. Az 1.8xer jobb igen, de sokkal ritkább.
jan. 19. 18:58
 2/11 anonim ***** válasza:
25%
Lóerő, súly arányt kell nézni mindig. 100 ló/ 1000 kg körül van a határ ami fölött már jól szedi a lábát. Az alatt is lehet közlekedni, főleg városba nem kell sok. Tippre ez a zafira 1200 kg körül lehet, szerintem annyihoz simán vállalható a 116 ló. Nekem volt egy 20 éves 110 lovas 1060 kg szívóbenzin, olyan jól ment hogy nem hittem el. Persze nem vezettem még sportos autót, de mindenhol megállta a helyét. Ennél a Zafiránál is elég szerintem, még előzni is lehet vele. Persze ha jó állapotú a motorja, jól szervizelve.
jan. 19. 22:39
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez az autó másfél tonna (1520kg). Ehhez a 116le elégséges. Régen sokkal rosszabb tömeg/teljesítmény arányú autókkal jártak az emberek. Persze ez külső sávos autó és ha kamiont akarsz előzni, oda kell figyelni, főleg emelkedőn és több személlyel, mert nem nagyon fog menni.
jan. 20. 09:00
 4/11 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem szánalmasan gyenge ekkora bódéhoz.

Üresen másfél tonna, de ekkora autóval gondolom nem üresen fogsz járkálni.

Félreértés ne essék, el lehet vele közlekedni, de kényelmetlen lesz.

Előzni csak lendületből tudsz majd, az autópályán minden emelkedőnél válthatsz vissza, ha nem akarod, hogy letoljanak a kamionok, stb.

jan. 20. 09:57
 5/11 anonim ***** válasza:
83%
Nagyon lomha lesz,én tuti az 1.8-as motorral venném.Azzal sem egy raketa,de az 1.6 -al botrányosan szarul megy.
jan. 20. 12:26
 6/11 anonim ***** válasza:
47%

Szia! Sokat szervizeltem a szóban forgó típust,van vele némi tapasztalatom:) A Zafira B 1.6-os motorjához rövidebb váltót szereltek, ergo városban/országúton teljesen élhető. Fogyasztásban érdemes +1,5 Literrel számolni egy H astrához képest a nagyobb súly és a nagyobb homlokfelület miatt! Autópályán 130-as tempónál már 4 ezer felett forog. Jó lett volna egy jobb váltó kiosztás, vagy egy hatodik fokozat:) tapasztalatból mondom, hogy a rövid városi utakat nem bírja, (ahogy sok más autó sem), ezért érdemes néha hosszabb távon közlekedni vele, kicsit meghajtani autópályán időnként. Ezzel és a gyárilag ajánlott kenőolaj használatával, (5W30) VALAMENNYIRE ki tudod tolni azt a szűk szakaszt, ahol még éppen nem zabálják az olajat. Ha már mindenképp 1.6, én a kisebbik, 105 lovas motorral venném. A 115 lóerős már vezérlésmódosító okoskerékkel ellátott, nyilván a változó szelepvezérlés miatt. Maga az alkatrész nem drága, de a cseréjéhez szét kell barmolni a motorteret, így 120k alatt nem úszod meg a cseréjét.

Az 1.8-as motor egy jobb választás, ha dinamikusabb közlekedésre vágysz, de sem fogyasztásban, sem megbízhatóságban nem tud versenyezni a kisebbik testvérével. Nálam csak az szól mellette, hogy jobban bírja az autógázt (LPG rendszert), mint a kisebbek.

A 2.2-es itt már 155 lóerős. Vadállat módjára megy, nagyon jó nyomaték karakterisztikájú, de kérlek felejtsd el! Egy gazdasági totálkár, ha már elhagyta a 200 ezer km futást!

jan. 20. 15:04
 7/11 anonim ***** válasza:
64%

"H astrához képest a nagyobb súly és a nagyobb homlokfelület miatt! Autópályán 130-as tempónál már 4 ezer felett forog. Jó lett volna egy jobb váltó kiosztás, vagy egy hatodik fokozat"

Meg is válaszoltad, miért kapott rövidebb váltót. Semmi előnye nem lenne hosszabbal. Az 1.6xep-nek is van hátránya. Pl ott a kikopó twinport mechanika.

jan. 20. 18:41
 8/11 anonim ***** válasza:
52%

#7 "Hátránya" minden motornak van. Valahol kell kompromisszumot kötni:) A rendelkezésre álló teljesítmény és nyomatékcsúcs szempontjából jó a fokozatok kiosztása, nem azért írtam, de basszus, 100-nál nekem ne ordibáljon egy motor 3 ezres fordulaton:) Nekem senki ne mondja, hogy nem válik zavaróvá 40-50km megtétele után! Én mondjuk ezért is szeretem jobban általában egy adott típusból a dízelt:)

Ha más márkák autóit nézem, nem fellelhetetlen olyan típus, amely hasonló literteljesítménnyel, hasonló méretosztályban megkapta a 6 fokozatú váltót, lásd: 2-es Renault Scenic 1.6, Volkswagen golf plus 1.6 FSI).

A felsorolt típusok összességében jobb utazóautók, mint egy mezítlábas 1.6 B Zafira:)

jan. 20. 20:32
 9/11 anonim ***** válasza:
75%

"basszus, 100-nál nekem ne ordibáljon egy motor 3 ezres fordulaton"

Kb. 1.6literig az 5 gangos benzinesek 100-nál 3ezret forognak 5.-ben.

jan. 21. 09:03
 10/11 anonim ***** válasza:
Az általam említett golf 5 2600-at forog 100-nál:) (tapasztalat)
jan. 21. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!