Sanzii kérdése:
Mi az a rugos gyertya kulcs 16-21 mm. hogyan müködik. 16 -21 es gyertyákhoz jó?
Figyelt kérdés
jan. 18. 12:02
2/9 krwkco válasza:
Ez nem tud általánosan működni.
Mert hiába van a belsejében valami trükk vagy betét, ami megszorítja a 16-os gyertyát, nem fog beférni a gyertya mellé, ha az süllyesztett.
3/9 A kérdező kommentje:
értem . akkor felejtös. 16 os kelenne opel corsa b hez.
jan. 18. 12:23
4/9 anonim válasza:
Pont olyan mintha nem lenne rajta a rugó, csak akkor hajlik minden felé.
5/9 A kérdező kommentje:
de nem azt nem értem hanem ez univerzális ? 16-21 es kulcs fejes gyertyákhoz jo?
jan. 18. 13:03
6/9 anonim válasza:
Igen. A belső rész a 16-os, de ha 21-est akarsz vele ki/be csavarni, akkor a belseje nyomásra felcsúszik.
7/9 anonim válasza:
Ha jól megnézed a képet, a fejnél két hatszög van. A belső 16-os, a külső 21-es. Fentről megnyomod a kulcsot, ha 16-os a gyertya, a belsővel együtt rácsúszik, megfogja, lehet tekerni. Ha 16-osnál nagyobb, a belső hatszög fennmarad, rácsúszik a külső és ha az pont 21-es, rácsúszik, lehet tekerni. Csak ehhez a két laptávhoz jó, de ez lefedi az elmúlt 40 évben készült összes belsőégésű motort. Én máshol látom a problémát. Egyrészt ezzel egy jóféle DOHC hengerenkénti tekercses motor 16-os gyertyáját, ami jó mélyen ül, nem fogod megfogni, annyival nem csúszik hátra a 21-es fej, ráadásul az adja a megfelelő szilárdságot. Másrészt egy alaposan berohadt gyertyát egy ilyen kulccsal nem fogsz kitekerni, márpedig abból bőven van.
8/9 A kérdező kommentje:
köszi . értem már
jan. 18. 16:13
9/9 krwkco válasza:
"Másrészt egy alaposan berohadt gyertyát egy ilyen kulccsal nem fogsz kitekerni, márpedig abból bőven van."
Ez nagyon igaz. Nekem is volt egy hasonló T gyertyakulcsom. Megpróbáltam kivenni a kb. 6 éve bent levő gyertyákat. Nem ment. Raktam egy csövet a gyertyakulcsra. Letört róla a felső szár. Végül egy imbusz gyertyakulcs dugófejjel és egy félméteres nyomatékmérős hajtókarral tudtam megindítani. Kellett hozzá a 300 Nm. Szerencse, hogy a gyertyák egészségesek voltak és nem törtek el. Bár valószínűleg azért volt ez, mert a szerelő tiszta erőből meghúzta, amikor berakta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!