Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az idősebb sofőrök miért...

Az idősebb sofőrök miért szokták 5000-6000-es fordulatszámig felpörgetni a motort elinduláskor?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 14:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Csak akkor pörgetem eddig, ha race van. Ferenc 76 éves rokkant nyugdíjas.
tegnapelőtt 14:26
 2/11 anonim ***** válasza:
76%
Mert már nem tudnak vezetni.
tegnapelőtt 14:32
 3/11 anonim ***** válasza:
82%
Hát én inkább fiataloknál meg nőknél láttam ilyen felbőgetést.
tegnapelőtt 14:37
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
Sose láttam még ilyet. Több idős szomszédom is volt/van, mindegyik jobban pörgeti induláskor (garázsba be/ki álláskor) mint kellene, de egyik se 5-6 ezerig, hanem inkább 2000-2500-ig. Ez azért van általában, mert már nem olyan ügyesek mint egykoron, nem olyan jók az érzékeik. 5-6 ezer az már olyan extrém szintű koordinálatlanság lenne, hogy ekkor az első útszélén álló autót se tudnák kikerülni.
tegnapelőtt 14:48
 5/11 anonim ***** válasza:
18%

#4 Márpedig léteznek, nem egyet láttam már saját szemmel is. https://www.youtube.com/watch?v=SGP0lfYLczY

Pont ahogy mondod amúgy. Abszolút közveszély, de ha valaki szóba meri hozni a jogsi bevonását, akkor megy a hiszti. Pedig a biológia törvényeit nem lehet legyőzni. Tetszik vagy sem, az ember megörekszik és romlanak a reflexei, vagy ami ebben a kérdésben fontos, a motorikus funkciók gyengülnek. Ahogy egy 5 éves sem olyan ügyes, mint egy felnőtt, úgy egy idős ember sem. Márpedig ha a jogsi megszerzéséhez 18 évesnek kell lenni, hogy a mentális és fizikai funkciók rendesen kialakuljanak, akkor nem értem miért ellenzik sokan azt, hogy a mentálisan és fizikailag már 18 éves kor alatt lévő idősektől bevonják a jogsit. Bezzeg ha egy ilyen ütné el őket, vagy a családtagjukat...

tegnapelőtt 14:56
 6/11 anonim ***** válasza:
87%
#5: Ez tényleg komoly 😮, de kb. 4 ezres fordulat "még csak".
tegnapelőtt 15:01
 7/11 anonim ***** válasza:
24%
#6 És változtat szerinted a lényegen az, hogy 4 vagy 5 ezer? 4 ezer még egészséges emberre vall, 5 ezer már nem?
tegnapelőtt 15:05
 8/11 anonim ***** válasza:
33%

[link]

Talán ha meghallgatjuk a belga rég elfeledett, gyaloglás vége c. számot, akkor igazából rá jövünk, hogy igazuk van. "fogom a gázt, oszt benyomom tövig, azért mert az életem igen igen rövid". 🙁

tegnapelőtt 15:12
 9/11 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem egyrészt nem is hallják, hogy bőg a motor, hiszen a mostani autók sokkal halkabbak mint pl egy kétütemű Trabant amiben nagyon nem kellett beszélgetni, meg talán már lábuk sem érzi úgy a pedált és annak rugóellenállását, és túlságosan benyomják.

Szomszéd néni, míg vezetett, addig rendszeresen bőgette az autóját, neki előtte kétütemű Warburgja volt, és a VW Polót pont úgy is vezette mint azt. Pl padlógázzal indította, és elinduláskor is üveghangig pörgette az 1-est, majd pedig hagyta leesni a fordulatot a következő fokozatbeváltása előtt, pont mint ahogy Warburgosok szokták vezetni a kocsijukat.

tegnapelőtt 15:22
 10/11 anonim ***** válasza:
26%
Nem bőgetik fel 5-6- ezerig. Nekem egy sima 1.6-os szívó benzines van, 3 ezer felett már üvölt mint a fába szorult féreg. Aki idősebb és romlik a hallása, nem feltétlenül hallja. Az más kérdés, hogy orvosilag alkalmas-e vezetésre.
tegnapelőtt 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!