ABS kocka légtelenités kell vagy nem ?
Figyelt kérdés
Sziasztok ez egy 2003-as octavia. Megvettem hozzá mindent, a peremezőt, a rézcsövet. Nos az lenne a kérdésem, hogy hátulról szeretném kicserélni az egész fékcsövet mert szét van rohadva. Ha én egészen az ABS kockáig akarom azt a rézcsövet elvezetni akkor az ABS kockát kell légteleníteni vagy nem szükséges? Oda figyelnék, hogy a tartályból egy csepp se jöjjön ki így nem kerülne bele levegő a rendszerbe. Köszönöm szépen előre is és légyszi ne irjatok negativ kommenteket, mert ezt megkérdeztemjan. 3. 23:05
2/12 anonim válasza:
Jóindulatból a saját érdekedben mondom, hogy ne kezdj bele. ABS kockát légteleníteni baromi nagy szopás tud lenni, nem olyan egyszerű, mint egy kerékfékhengert. Ha van az embernek diag gépe, akkor szoftveresen indítható egy automata légtelenítő funkció (ami pont azért kötelező funkció ABS-es autóknál, mert a manuális légtelenítés nem éppen reális), de feltételezem, hogy neked nincs géped. És a fékkel nem jó ötlet játszani.
3/12 anonim válasza:
Egy próbát megér. keress rá a jutubon
4/12 A kérdező kommentje:
Koszonom a masodiknak a kimeritő választ. Már ennél a kocsinál is kell szoftert hasznalni? 😀 azért ez mégis csak egy skoda
tegnapelőtt 10:12
5/12 anonim válasza:
#4 Nyilván nem "kell", megoldható anélkül is, de hogy rá fog menni a napod és közben 13-szor gondolsz el rajta, hogy felgyújtod, az biztos. Aki pedig segít neked, az ugyanezt tervezi majd veled. Ezért van a szoftveres opció. De csak hogy érezd a helyzet súlyát: szoftveres légtelenítésnél az ABS motorja 20-30 másodpercen keresztül folyamatosan veri neki, ami azért nem kis teljesítmény és még így is van, hogy sikertelen és meg kell ismételni, akár többször is. Lábbal manuális pumpálással ugyanazt a teljesítményt reprodukálni, na ahhoz ember kell. Egyszer csináltam, soha többet. Nem tudnak annyit fizetni...
6/12 anonim válasza:
Én is egyszer csináltam gép nélkül ABS-es autón, meg tudom erősíteni, hogy szopás a javából. Konkrétan 10-szer menten körbe az autón légteleníteni és mentem el megjáratni az ABS-t földútra, hogy végre kiengedje az összes levegőt. Gép nélkül ha nem akarsz szívni, ne kezdj bele. Inkább fizesd ki a szerelőnek azt a pár ezer forintot.
7/12 anonim válasza:
Pontosan olyan összetett egy Skodának a fékrendszer hidraulikája, mint egy korabeli Audinak, ebben pont nincs különbség, tehát erre a kérdésre a válasz egyértelműen igen.
8/12 A kérdező kommentje:
rendben van köszönöm srácok tényleg! És ha pl kicserélem a csöveket és utána elviszem légteleniteni óvatosan ? gondolom azt már megbirják rendesen is csinálni a srácok :)
tegnapelőtt 19:14
9/12 anonim válasza:
#8 Azzal csak az a baj hogy légtelenítés nélkül nem lesz fék. Veszélyes.
10/12 A kérdező kommentje:
amennyire csak lehet meglehet próbálni légteleniteni nemde ? Max ilyen keményebben kellesz majd benyomni ha jól gondolom, és lassacskán eldötyögni a kövi szervizig pár km-re.
tegnapelőtt 19:38
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!