Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Évente cserélni a pollenszűrőt...

Évente cserélni a pollenszűrőt és levegőszűrőt felesleges?

Figyelt kérdés
4-5 ezer kmt megyek egy évben, de azon a pár ezer forinton nem szoktam spórolni(olajcserével együtt). Szerintetek csak kidobott pénz?
jan. 2. 22:35
 1/6 anonim ***** válasza:
25%

Én évente kétszer szoktam cserélni mindkettőt. Tavasszal és ősszel.

Évente kb. 10 ezer km-ert megyek.

Nem kidobott pénz.

tegnapelőtt 00:04
 2/6 anonim ***** válasza:
70%

Ilyen alacsony futásnál, ha nem jársz terepen vagy földutakon, akkor simán elegendő lenne 2 évente cserélned.

De igazából piti összeg az az évi pár ezer Ft egy autó fenntartásában. Szóval ha így nyugodtabb vagy, akkor cseréld évente.

tegnapelőtt 00:22
 3/6 anonim ***** válasza:
51%

Ha normál körűlmények közt használod, nem földúton ahol piszkosul porol akkor 80-100 ezernél elég cserélni.

De ha havonta cseréled az se árt neki.

De ha megnézed akkor látszik hogy rakódott-e bele sok kosz, vagy sűrített levegővel megfújod és ha nem por jön belőle akkor még jó.

tegnapelőtt 07:46
 4/6 anonim ***** válasza:
54%

Futástól függetlenül minden második olajcserelkor cserélem a levegőszűrőt, a pollenszűrőt pedig évente.

Régen sokat ingáztam, 25-28e km-t mentem egy évben. A gyári 30.000 km-es olajcsereperiórust megfeleztem, 15.000-ként, azaz nagyjából fél évente cseréltem olajat. Levegőszűrőre a gyári ajánlás az autómra 60.000 km/4 év. Így ez is így a felénél és évente lett cserélve. Pollenszűrőt meg minden tavasz előtt cseréltem. Nem egy hatalmas tétel, szerintem belefér.

Most már én is csak 5-6 e km-t megyek évente. Így olajcsere évente történik. A levegőszűrőt két évente cserélem. Nem járok földúton, nagyon poros környezetben. Így 10e km/2 év elteltével sem nevezhető extrém retkesnek a szűrő, amikor kidobom. Így is bőven a gyári ajánlás alatt vagyok. Pollenszűrőt évente cserélem, mert nem hiányzik, hogy bebüdösödjön. Kevés futás mellett is be tud poshadni.

tegnapelőtt 08:29
 5/6 anonim válasza:
44%
Ha felesleges ha nem, én évente cserélem. Azon a minimális összegen nem múlik semmi
tegnapelőtt 09:24
 6/6 anonim ***** válasza:

3

Hát te is megéred a pénzed! :D :D

tegnapelőtt 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!