Évente cserélni a pollenszűrőt és levegőszűrőt felesleges?
Én évente kétszer szoktam cserélni mindkettőt. Tavasszal és ősszel.
Évente kb. 10 ezer km-ert megyek.
Nem kidobott pénz.
Ilyen alacsony futásnál, ha nem jársz terepen vagy földutakon, akkor simán elegendő lenne 2 évente cserélned.
De igazából piti összeg az az évi pár ezer Ft egy autó fenntartásában. Szóval ha így nyugodtabb vagy, akkor cseréld évente.
Ha normál körűlmények közt használod, nem földúton ahol piszkosul porol akkor 80-100 ezernél elég cserélni.
De ha havonta cseréled az se árt neki.
De ha megnézed akkor látszik hogy rakódott-e bele sok kosz, vagy sűrített levegővel megfújod és ha nem por jön belőle akkor még jó.
Futástól függetlenül minden második olajcserelkor cserélem a levegőszűrőt, a pollenszűrőt pedig évente.
Régen sokat ingáztam, 25-28e km-t mentem egy évben. A gyári 30.000 km-es olajcsereperiórust megfeleztem, 15.000-ként, azaz nagyjából fél évente cseréltem olajat. Levegőszűrőre a gyári ajánlás az autómra 60.000 km/4 év. Így ez is így a felénél és évente lett cserélve. Pollenszűrőt meg minden tavasz előtt cseréltem. Nem egy hatalmas tétel, szerintem belefér.
Most már én is csak 5-6 e km-t megyek évente. Így olajcsere évente történik. A levegőszűrőt két évente cserélem. Nem járok földúton, nagyon poros környezetben. Így 10e km/2 év elteltével sem nevezhető extrém retkesnek a szűrő, amikor kidobom. Így is bőven a gyári ajánlás alatt vagyok. Pollenszűrőt évente cserélem, mert nem hiányzik, hogy bebüdösödjön. Kevés futás mellett is be tud poshadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!