Mire tippeltek, mi lehet a gondja az autómnak?
Először is leszögezem az elején, hogy már van időpontom a szervizbe, csak addig is szeretném tudni vajon mi lehet a gond.
Az alany egy Suzuki Ignis 1.3 (2005). Egy ideje amikor balra kanyarodok, kopogást hallok valamelyik kerék felől. Tippre a jobb kerék felől hallom a hangot. Azt hittem, hogy féltengely, mivel ez egy tipikus Ignis típushiba, viszont azt mondták, hogyha féltengely gond lenne, akkor gázadásra jönne elő a hang. Nekem meg gázadástól teljesen független a dolog. Egyenesben NEM hallom a hangot, jobbra szedett kormánynál SEM, csak ha balra szedem a kormányt és kanyarodok. Szerintetek mi lehet a probléma? 2 hétig járhatok még így az autóval? Keveset van használva, tehát a 2 hét alatt kb. 3x használnám, 25 km-es távokra max.
Előre is nagyon köszönöm mindenkinek!
Ez 100%, hogy kopogás. Rendesen kopog, mikor egy élesebb kanyart beveszek balra. Fix nem kattogás.
Megemeltük, átnéztük/megmozgattuk a kereket, semmi rendelleneset nem találtunk.
Nagyon köszönöm a segítséged! Szerinted 2 hétig járhatok így vele?
Ha felemeltétek, megmozgattátok a féltengely-csuklókat?
Nekem egy peugeot 206-nál, 200e km-nél kattogott valami erősen kanyarban, én is féltengelyre tippeltem, végül kiderült, hogy a váltó difije darálta le magáról a fogakat...
Szóval ez lehet váltó is, féltengely csukló bordái elnyíródnak, stb. ha ütemes kattogás.
Szerintem féltengely csukló.
Nem mindegy, hogy gáz nélkül kanyarodsz, azaz terhelés alatt van, vagy csak inkább gurulóra hagyod, amíg nem szeded egyenes közelébe,.
Ha így mész vele, és azt hallod (illetve nem) amit írtam, lehet vele menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!