Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Peugeot 308 sw 1.6hdi vagy...

Csontos13 kérdése:

Peugeot 308 sw 1.6hdi vagy Ford Mondeo 2.0 TDCI a megbízhatóbb?

Figyelt kérdés

Sziasztok,BUÉK!

Sajnos kinőttük a jelenlegi autónkat,ezért le szeretném cserélni egy nagyobbra és fiatalabbra. A fentebb említett két típust nézegettem,2008 évjárattól, nagyjából 1.5 millióig.

Olyan emberek válaszát várom,akiknek van vagy volt a két típusú autó közül valamelyik (esetleg mindkettő),és személyes tapasztalata van.

Nem csak a motor hibáira gondolok,hanem elektronikai és egyéb jellemző hibákra is.

Köszönöm ha időt szánsz rám.

jan. 1. 08:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Amelyiket karbantartották
jan. 1. 08:18
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ford minden szempontból jobb. A 2.0 TDCI is valójában Peugeot HDI, de százszor strapabíróbb, mint az 1.6.
jan. 1. 08:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Bár nekem nincs tapasztalatom, de rokonomnak volt 2.0 tdci mondeója, 5 évig használta. Az ég világon semmi baja nem volt, nem panaszkodott rá sosem. 2012es evjáratú volt.
jan. 1. 08:52
 4/9 anonim ***** válasza:
49%

A franciák motorokat, meg kasznit tudnak gyártani, minden más....hát, sz.r.

Váltó szétesik, futómű gyenge, elektronikai alkatrészek szivatják az embert.

Sagem, meg marelli cuccokból rakják össze, egy bosch, siemens kicsit odébb van ettől.

jan. 1. 09:20
 5/9 A kérdező kommentje:

1#: Természetesen igazad van. Csak azt nehéz megállapítani hogy az előző gazdái mennyire adták meg az autónak ami kell neki.

2#: Azt tudom hogy a motor szinte ugyan az,csak azt nem hogy akkor miért nem ugyan azokat a típus hibákat hozza a net a két autóhoz. A Peugeot-t pl. motorikusan megbízhatóbbnak tartják.

3#: A Peugeot elektronikától én is tartok,bár azt olvastam hogy inkább a xx7-es sorozatokban jellemző ez a fajta hiba.

Köszönöm mindenkinek a választ.

Továbbra is várom az építő hozzá szólásokat.

jan. 1. 11:57
 6/9 A kérdező kommentje:
3#: köszönöm a hozzá szólást. Új volt az autó vagy használtan vette? Mennyi km volt benne kb?
jan. 1. 12:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez pontosan így van, 10+ éves dízel autók, készülj fel a legrosszabra és akkor nem ér meglepetés

Ugyan az csak mégsem. Speciel az üzemanyagrendszer is koppra más mind a kettőben az 1.6 javára.

Nekem volt 2 1.6 hdi is focusba ismerős körbe van 2.0TDCI mondeoba. Minden karbantartás kérdése, tehát az egész egy nagy lutri…

jan. 1. 12:07
 8/9 Szolovjov ***** válasza:
2-essel egyetértek.
jan. 1. 14:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Alapvetően nem rosszak ezek a motorok, nincs komoly típushibájuk, teljes mértékben karbantartás kérdése. Persze nem egy japán benzines megbízhatóság, de azt ne is várjunk el dízeltől.
jan. 1. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!