Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Bmw 318d touring kinyomta az...

Bmw 318d touring kinyomta az olajat a motortérbe. Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés
Adott a fent említett 2005-ös évjáratú diesel BMW-nk. Rendszeresen karbantartott, nagyon vigyáz rá a férjem. 1 hónapja volt olaj csere. Augusztusban műszakizott. Tényleg szépen rendben van tartva. Ma hajnalban a férjem elindult vele dolgozni és 10 km után az autópályán néhány másodpercre megtorpant az autó minden elment róla,gyújtás minden és kinyomta az olajat a motortérbe. Ha szembe állunk a kocsival talán bal oldalon nyomhatta legjobban, de az egész motortér úszik az olajban. A szerelőnk január 6.-ig nem dolgozik. Mai napon a még ismerős szerelőket felhívtuk, de úgyszintén január 6.-ig nem dolgoznak. Holnap délelőtt még fel kell hívjunk egy szerelőt, talán délután rá tud nézni a kocsira. De ez is csak egy nagy talán. Semmi előjele nem volt a dolognak. Semmi vissza jelző nem jelzett. Turbó nem csörgött,nem füstölt. Munkaeszköz az autó, minden nap ezzel jár ki a férjem Ausztriába dolgozni. Tehát nagyon fontos,hogy minél hamarabb rendbe tetessük. Valakinek bármi ötlete esetleg? Mi történhetett? Főtengely szimering? De ha Győr környékén tudtok ajánlani jó BMW szerelőt aki dolgozik a két ünnep között,azt is szívesen fogadjuk.
dec. 27. 17:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Így látatlanba nem lehet mit mondani. Lehet hogy 19 év után pont most adta meg magát egy tömítés, apró szivárgás helyett hirtelen megadta magát.
dec. 27. 17:16
 2/13 anonim ***** válasza:
Főtengely szimering az elől van (ha előről nézed a motorteret) hosszmotor révén, nem oldalt. Jó lenne megnézni hogy pontosan honnan ömlött az olaj.
dec. 27. 17:19
 3/13 A kérdező kommentje:
Levette a férjem a motorborítót. De tényleg minden úszik az olajban. Anyós ülés felől nagyon olajos minden és amikor lerobbant vele azon az oldalon füstölt is. Gondolom a rengeteg kiömlő olaj miatt. Viszont fent az olajbeöntőnél is minden tiszta olaj. A nívó mellett nem látszik folyás. A motor azonnal letiltott, nem is próbálta indítani a férjem.
dec. 27. 17:26
 4/13 anonim ***** válasza:
#3 Ha szemből nézed, bal oldalt van a kipufogócsonk, arra folyott azért füstölt mint állat. Műanyag szelepfedeles ez a motor, jobb esetben a tömítés adta meg magát rosszabb esetben a szelepfedél repedt meg.
dec. 27. 17:29
 5/13 A kérdező kommentje:
#4 Én vagyok az örök pesszimista... Én már fejben ott tartok,hogy motort kell cserélni meg hasonlóak. A férjem az örök optimista. Szerinte nem lesz túl nagy gond. Az a baj,hogy nem találunk szerelőt, ismeretlen szerelőhőz pedig nagyon nem akarjuk vinni. Január 5.-ig tud járni dolgozni a férjem az én autómmal, viszont 6.-án én is kezdek. Nem sok időnk van. Ha a szelepfedél repedt meg milyen anyagi vonzatai lehetnek?
dec. 27. 17:35
 6/13 anonim ***** válasza:

#5 Hát az attól függ mennyi olajat nyomott ki, maradt-e elegendő a motorban a csapágyaknak, nem lett-e csapágyas. Sajnos idén ez már felejtős még alkatrészként is hogy otthon neki álljon az ember.

Az anyagiakról most hirtelenjében annyit tudok, hogy a gyári szelepfedél tömítés listaára 35ezer Forint (utángyártott kb a fele), maga a gyári szelepfedél potom 187ezer de ebből úgy tudom nincs utángyártott így vagy gyári új vagy bontott. A többi a szervizdíjon múlik amennyiben csak ez a baja.

dec. 27. 17:40
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Mindenkinek a válaszokat!
dec. 27. 17:47
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Van vonat is.
dec. 27. 19:38
 9/13 A kérdező kommentje:
#8 köszi ezt a hasznos választ. A férjem hajnal 3ra jár dolgozni, 0:50kor indul itthonról. 10,5 órát dolgozik. Én pedig 3 gyerek mellett 6ra járok és délután 3kor végzek. Se nekem se a férjemnek nem tud szóba jönni a tömegközlekedés, főleg olyan helyen ahol vonatközlekedés sincs. De mondjuk épp nem neked kell magyarázkodjak...
dec. 27. 21:45
 10/13 anonim ***** válasza:

9.

És ezt nekem honnan kellett volna tudnom? Van, aki 200 méterre is kocsival jár dolgozni.

dec. 27. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!