Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha kifizetem a matricát akkor...

Ha kifizetem a matricát akkor nem kapok bírságot utólag?

Figyelt kérdés
Ma használtam egy útszakaszt ami útdíj köteles. Ha megveszem még ma a matricát, akkor eltudom kerülni a bünetést, vagy ez már eső után köpönyeg és marad a reménykedés?

ma 14:23
 1/8 krwkco ***** válasza:
100%
Ha lefotóztak, akkor az 1 óra a türelmi időn belül kellett volna matricát venned. Egyébként csak a 2024-es éves országos matrica mentesít, ami december 20-án már nem a legjobb üzlet.
ma 14:41
 2/8 A kérdező kommentje:
#1 A bírságnál jobb üzlet azért még így is. Az a gond, hogy elhaladtam egy ilyen "kapu" alatt, amiken kamerák voltak. Talán csak az esőben bízhatok, hogy ilyen időben hátha nem működik olyan jól a rendszer.
ma 14:52
 3/8 krwkco ***** válasza:
30%

"A bírságnál jobb üzlet azért még így is."

ORSZÁGOS matricát kellene venned. Az drágább, mint a pótdíj. De ha a bírság csak 2025-ben jön, akkor meg kellene kérdezned, hogy megfelel-e a 2025-ös matrica az elengedéshez. Az már megéri.

De mindenképpen érdemes várni.

Itt minden le van írva. Az a telefonszám is, ahol érdeklődhetsz, hogy megbüntettek-e.

[link]

ma 15:04
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"A bírságnál jobb üzlet azért még így is."

Biztos?

Pótdíj: 25770 Ft

Vs.

Éves-Országos matrica: 57260 Ft

ma 16:49
 5/8 anonim ***** válasza:

Ja és az éves matrica naptári évre szól, tehát 2024-eset kéne venned, ami csak 2025 január 31-ig érvényes.

Tehát még akkor is bőven jobban járnál, ha kifizeted a pótdíjat és veszel egy havi matricát.

ma 16:52
 6/8 krwkco ***** válasza:

"tehát 2024-eset kéne venned"

Ez nem egyértelmű a tájékoztatásból. És ha a bírságról az értesítés 2025-ben jön meg, akkor már nem is tud 2024-est venni. Ezért írtam, a lepontozott (kit érdekel... :-) ) 3-as hozzászólásban, hogy várni kell és ha megjön a csekk, akkor megkérdezni.

ma 18:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Sajnos ez bukta, legjobb ha kifizeted majd mikor megjön a bünti. 60 perced lett volna megvenni a belefutástól számítva. Az éves országos január 31-ig érvényes, nem éri meg neked.
ma 19:02
 8/8 anonim ***** válasza:

3.

Persze, majd 25-ös matricával lehet az idei autókázást kifizetni. A mesében legfeljebb.

ma 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!