Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Üdv! A sima ólom akksikba...

Zzzsolllt kérdése:

Üdv! A sima ólom akksikba elvileg kénsavat tettek. Ha szeretném újra savazni, azt mivel lehet kiváltani, mert nem lehet kapni kereskedelmi forgalomba. Próbáltam mindenféle néven Akksisav, akkuvit......de nincs, legalább is nem adnak sehol?

Figyelt kérdés

ma 15:17
 1/8 anonim ***** válasza:
És mégis mi a cél? 😂
ma 15:23
 2/8 anonim ***** válasza:

Sajna az egyetlen lehetőség, hogy egy jó ismerős segítségével szerzel laborcélokra árult tömény-kénsavat és azt szükség szerint behígítod.

Cégek elvileg még vásárolhatnak cuccokat technikai célokra, de még így is akadhatnak gondok, ha nem tudják igazolni a hivatalosan is képzett személyzet meglétét.

Szomorú, hogy minden téren akadályozzák az alkotó emberek munkáját...

ma 15:41
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy - ha tényleg csak egy strapabíró akksi a cél, akkor építsd át a rendszert lítiumosra, mert hosszabb távon az anyagilag sokkal jobban megéri!
ma 15:44
 4/8 anonim ***** válasza:

Egy szervizben (vagy gyűjtőtelepen) összeszeded a leselejtezett akksikat és azokat desztillált vízzel és utána elektromosan megtöltöd. Utána leöntöd belőlük a savakat, és a még nedves akkukat még egy kis desztillált vízzel is után-öblíted. A szutykot gondosan leülepíted és/vagy leszűröd.

Az így nyert híg kénsav nyílt főzőpohárban messze az akkuba szükséges töménységi szint fölé párolható. Befőttes üveget tilos használni, de "tűzálló" vékonyfalú kávéskancsó megteszi. Udvaron dolgozol, az üveget 1-2 milliméteres homokágyban hevíted egy fém edényben, és biztonsági vízcsap is van a közelben - értem?

Csak addig párolod, amíg nem kezd fehér füstöt eregetni a forró sav. Itt leállsz, mert a légköri oxigénnel már bomlani kezd a sav SO2-re. Kihűlés után elpalackozod, és utána ebből hígítod azt a mennyiséget, ami éppen neked szükséges.

ma 16:03
 5/8 anonim ***** válasza:
#4 te nem most kezdted az ilyesmi dolgok főzöcskézését, úgy érzem. :D :D
ma 16:42
 6/8 anonim ***** válasza:

#5 - bizony, nem most!

De a bepárlási technikát nem mindenféle híg kénsavak reciklálására, hanem még a boltban legálisan vásárolható akkusavak besűrítésére dolgoztam ki - hisz víztelen kénsavat már húsz éve sem adtak el szívesen magánszemélyeknek.

Egy furcsa megjegyzés után már leszoktam a kész savak vásárlásáról, és kidolgoztam a 97%-os kénsav házi előkészítésének a technikáját - mely egyben korlátlan salétromsavforráshoz is juttatott.

ma 16:50
 7/8 anonim ***** válasza:

Miért ne lehetne kapni. A motor aksit szárazon árulják és kell bele sav.

[link]

[link]

ma 17:12
 8/8 anonim ***** válasza:
#7 - "csak cégeknek"
ma 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!